Ana Sayfa Tıp&Sağlık Mentolün Alzheimer Hastalarının Bilişsel Yeteneklerini Geliştirdigi Kanıtlandı

Mentolün Alzheimer Hastalarının Bilişsel Yeteneklerini Geliştirdigi Kanıtlandı

Fareler üzerinde yapılan yeni bir araştırmada mentol inhalasyonunun Alzheimer hastalarının bilişsel yeteneklerini geliştirdigi kanıtlandı.

İspanya Cima Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, mentol kokusunun, enflamatuar yanıt için çok önemli bir protein olan interlökin-1-beta (IL-1b) seviyesini düşürdüğünü buldular.

Bu proteini belirli bir ilaçla inhibe ederek, fare modellerinde bilişsel yetenekler de geliştirildi. IL-1b seviyelerindeki bu azalma, hem sağlıklı farelerde hem de Alzheimer’lı farelerde gelişmiş bilişsel yeteneklerle ilişkilendirildi.

Bu araştırma, Alzheimer ve diğer merkezi sinir sistemi hastalıklarının etkilerini önlemek veya hafifletmek için koku alma sistemini uyarmaya ve tedavilerin olasılığını öne sürüyor.

Bu araştırma, terapötik ajanlar olarak kokuların ve immün modülatörlerin potansiyelini vurgulamaktadır.

Beyin, koku ve bağışıklık sistemi bağlantısı Beynin işlevsel dengesi, çeşitli sinir hücreleri, bağışıklık hücreleri ve nöral kök hücreler arasındaki karmaşık etkileşimlere bağlıdır.

Araştırmada, Bu karmaşık etkileşim ağında, birçok çalışma, koku maddelerinin immünomodülatör ve nörolojik etkilerini ele alındı.

Improvement of cognitive function in wild-type and Alzheimer´s disease mouse models by the immunomodulatory properties of menthol inhalation or by depletion of T regulatory cells

A complex network of interactions exists between the olfactory, immune and central nervous systems. In this work we intend to investigate this connection through the use of an immunostimulatory odorant like menthol, analyzing its impact on the immune system and the cognitive capacity in healthy and Alzheimer’s Disease Mouse Models. We first found that repeated short exposures to menthol odor enhanced the immune response against ovalbumin immunization. Menthol inhalation also improved the cognitive capacity of immunocompetent mice but not in immunodeficient NSG mice, which exhibited very poor fear-conditioning. This improvement was associated with a downregulation of IL-1β and IL-6 mRNA in the brain´s prefrontal cortex, and it was impaired by anosmia induction with methimazole.