Ana Sayfa Manşet BioNTech Kanser aşısının 2. Faz deneylerine başladı

BioNTech Kanser aşısının 2. Faz deneylerine başladı

Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin

Uğur Şahin ile Özlem Türeci’nin kurduğu BioNTech, geliştirdiği BNT111 aşısı ile bir monoklon antikor ilacının kombinasyonunu, ileri cilt kanserine yakalanan bir hastaya tedavi amaçlı uyguladı.

sputniknews: BioNTech kurucuları Uğur Şahin ile Özlem Türeci’nin kanser aşısı çalışmaları sırasında geliştirip koronavirüs pandemisi patlak verdiğinde Kovid-19 aşısına tatbik ettikleri mRNA teknolojisiyle ilk hedeflerinde ilerleme kaydettikleri belirtildi. BNT111 isimli kanser aşısı adayının 2. Faz deneylerine geçen BioNTech, bu kapsamda ilk kez ileri safhadaki bir kanser hastasına bu aşıdan yaptığını açıkladı.

Buna göre BNT111 ile Libtayo (Cemiplimab) isimli monoklon antikor ilacının bir kombinasyonu, tedavi edilemeyen bir cilt kanseri hastasına tedavi amaçlı uygulandı. tamamı için kaynağa bknz

BioNTech, İleri Melanomlu Hastalarda mRNA bazlı BNT111’in Faz 2 Klinik Çalışmasında Dozlanan İlk Hastayı Duyurdu

  • BioNTech’in tamamına sahip olduğu mRNA kanser aşısı platformu FixVac’ın ilk programı, hastaları randomize bir klinik Faz 2 klinik denemesinde tedavi ediyor
  • Faz 2 denemesi, BNT111 için olumlu bir güvenlik profili gösteren Faz 1 Lipo-MERIT denemesinden elde edilen olumlu sonuçlara ve önceki kontrol noktası blokajının ardından ilerlemiş melanomlu hastalarda gözlenen kalıcı objektif yanıtlara dayanmaktadır.
  • Deneme, Avrupa Birliği, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri ve Avustralya’daki klinik araştırma merkezlerinde toplam 120 hastayı kaydediyor.

tamamı için tıklayınız

FixVac hakkında
BioNTech’in FixVac platform adayları, belirli kanser türleri içinde paylaşılan mRNA kodlu mutasyona uğramamış antijenlerin sabit bir kombinasyonundan oluşur. Bunlar, mRNA kargosunun stabilitesini ve translasyonunu arttırmak ve ayrıca spesifik olarak dendritik hücreleri hedeflemek için tasarlanmış Şirketin tescilli RNA-lipopleks dağıtım formülasyonunu içerir. Böylece aşı adayı, ilgili antijeni aşırı eksprese eden kanser hücrelerine karşı güçlü ve kesin, doğuştan gelen ve adaptif bir bağışıklık tepkisini tetiklemeyi amaçlar.