Ana Sayfa İlaç “Başarı için Eşitlik, Performans için Birliktelik”

“Başarı için Eşitlik, Performans için Birliktelik”

Bristol-Myers Squibb (BMS), dünya genelinde kadın yöneticilerin yer aldığı ve özel bir ekibin liderlik ettiği Bristol-Myers Squibb of Women (B-NOW) ile Türkiye’de de kadın çalışanların istihdamının arttırılması ve geliştirilmesine dikkat çekmek amacıyla ‘PerforWomans’ projesinin lansmanını gerçekleştirdi.

İmmüno-onkolojik tedavilerin ülkemize kazandırılmasında öncü bir rol üstlenen Bristol-Myers Squibb (BMS), dünya genelinde kadın yöneticilerin yer aldığı ve özel bir ekibin liderlik ettiği Bristol-Myers Squibb of Women (B-NOW), kadın çalışanların istihdamının arttırılması ve geliştirilmesi yönündeki çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

Bristol-Myers Squibb of Women (B-NOW) ekibi, Türkiye’de bu konuya dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak amacıyla “Başarı için Eşitlik, Performans için Birliktelik” sloganıyla hazırlanan “PerforWomans” projesinin lansmanını gerçekleştirdi. Kadın istihdamı konusunda sektörün lider firmalarından biri olan BMS, yönetim kurulunun tamamının ve çalışanlarının yüzde 70’inin kadınlardan oluştuğunu belirterek, “PerforWomans” projesiyle kadınların işe alınması, geliştirilmesi, ilerlemesi ve korunması konularında fırsat eşitliği sağlamanın önemine vurgu yaptı.

Cinsiyet çeşitliliğini ön plana çıkararak kadınların iş performansını artırmayı hedeflediklerini belirten BMS Türkiye Genel Müdürü ve B-NOW’un Bölge Lideri Ece Kaşıkçı; “Kadınların Türkiye’de karşılaştığı güçlükler ile diğer ülkelerde kadınların karşılaştığı güçlükler arasında büyük farklar olduğunu düşünmüyorum. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki dünyada kadınların iş hayatına katılma olasılığı erkeklere kıyasla daha düşük. Cinsiyet ayrımcılığı, işyerinde fırsat eşitliği bulunmaması, kadın oldukları için bazı şeyleri yapamayacaklarının söylenmesi, maddi açıdan bağımsız görülmeme, evin dışında çalışma ve ‘kariyerinden başka bir şey düşünmeme’ ile ilgili eleştiriler pek çok ülkede yaygın şekilde görülüyor. İşte bu nedenle, herkesin dahil olma hissi yaşadığı ve şirketle derin ve kişisel bir bağ kurduğu farklı unsurlara sahip bir ekip oluşturmak benim en büyük önceliklerim arasında. Cinsiyetlerinden, etnik kökenlerinden, cinsel eğilimlerinden, yaşlarından veya fiziksel becerilerinden bağımsız şekilde, tüm BMS Türkiye çalışanlarının işe her gün ellerinden gelen en iyi şekilde katkıda bulunmak konusunda desteklendiğini hissetmesini ve rahat olmasını istiyorum” dedi.

Bristol-Myers Squibb Hakkında

Temelleri 130 yıl önceye dayanan Bristol-Myers Squibb (BMS), dünyada kanser tedavisinde yeni bir çağ açan immüno-onkoloji kavramının yaratıcısıdır. Dünya genelinde 57 ülkede faaliyet göstermekte olan BMS, tüm dünyada 25 bin kişiyi istihdam etmektedir. Türkiye’de ise 1995 yılından beri çalışmalarına devam eden BMS, immüno-onkolojik tedavi yaklaşımıyla; onkoloji, hematoloji, viroloji ve immünoloji alanlarında faaliyet göstermektedir. 2016 yılında Great Place to Work Enstitüsü tarafından, ‘En İyi İşverenler’ arasında gösterilen BMS, ‘Fırsat Eşitliği ve Kadınların Desteklenmesi’ kategorisinde de özel ödüle lâyık görülmüştür. Şirket, çalışanları, portföyü ve taahhütleri hakkında daha fazla bilgi için: https://www.bms.com/tr