Ana Sayfa Tıp&Sağlık Aşırı Terlemeye Karşı En Etkili Yöntem Botoks

Aşırı Terlemeye Karşı En Etkili Yöntem Botoks

Terleme, hepimizin neredeyse her gün değişen derecelerde yaşadığı doğal bir süreçtir. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte bu süreç bir sorun haline dönüşebiliyor. Ancak hakkında konuşmaktan kaçındığımız sorunlardan biri de vücudun pek de hoş olmayan bazı bölgelerinde,  özellikle de koltuk altlarında meydana gelen aşırı terlemedir.

Botoks sadece kozmetik alanda değil,  şaşı gözler, migren baş ağrıları, aşırı göz kapağı spazmlarını ve servikal distoniyi tedavi etmek için de kullanıldığını belirten Optimal Sağlık merkezinden Dermatolog Dr. Hande Özsan Bozatlı “Botoks enjeksiyonunda bulunan nörotoksinler, sinir sisteminizin işlevlerini ve yapısını kontrol etmenize yardımcı olur. Bu nedenle de tedavi edilen bölgedeki aşırı terlemeyi azaltır. Vücutlarından gereğinden fazla su ve sodyum kaybeden kişiler için tıbbi tedavi almak büyük önem taşır”

Koltukaltı Botoksu   önleyici ilaçlar gibi diğer tedavilere yanıt vermeyen ve aşırı terleyen insanların yaşam kalitelerini büyük ölçüde artırdığını belirten  Dr. Hande Bozatlı  “Botoks (Botulinum toksini),  Clostridium botulinum adlı bakteriden elde edilen bir toksindir.  Botoks, kırışıklık yumuşatma gücüyle en iyi bilinen enjekte edilebilir bir ilaçtır. Aynı zamanda koltuk altı terlemesini durdurmada oldukça etkili bir yöntem olan Botoks,  nemi ciddi oranda azaltarak, üç ila 12 ay arasında bir  kuruluk vererek, Vücut kokusunu da azalır“

İşlem sonrası normal hayata dönebilir

Dr. Bozatlı  “küçük bir iğneyle cilt yüzeyinin hemen altına az miktarda enjekte edilen Botoksun etkisi bir hafta içinde kendisini göstererek terlemeyi yüzde 80 civarın azaltmaktadır.  Botoks enjeksiyonlarınız biter bitmez işinize ve normal hayatınıza dönebilirsiniz.  Enjeksiyon bölgesindeki tahrişi önlemek için koltuklarınıza 12 ila 24 saat boyunca deodorant veya parfüm içeren ürünler sürülmemeli ve en az 2 gün boyunca yoğun egzersiz ve sıcak banyolardan kaçınılmalı.  Uygulamadan 2 hafta sonra kontrole, tekrar tedavi enjeksiyonlarına ise 6 ila 12 arasında tekrarlanması gerekir.”

Botoks deneyimli bir uzman tarafından yaptırmalı

Dr. Bozatlı “ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), aşırı koltuk altı terlemesini tedavi etmek için Botoks enjeksiyonlarını onaylanmıştır. Aşırı terlemeyi tedavi etmek için botoks enjeksiyonu yaptırmak isteyen bir kişi yalnızca sertifikalı yerlerde, deneyimli bir uzman tarafından yaptırmalıdır. Daha az risk ve kısa iyileşme süresi nedeniyle cerrahi tedavilere göre her zaman tercih edilen bir tedavidir. Enjeksiyonların yapıldığı anında verdiği rahatsızlık dışında neredeyse hiçbir yan etkisinin bulunmamaktadır. Botoks işleminin uygulama bölgesinde cilt hastalığı olan kişilere, hamilelere, kas veya sinir hastalığı olan kişilere veya kanama problemi olan kişilere önerilmemektedir.”