Ana Sayfa İlaç Alzheimer hastalığına dair yeni bulgular

Alzheimer hastalığına dair yeni bulgular

Alzheimer Hastalığında Beyne Ne Olur?

Sağlıklı insan beyni, elektriksel ve kimyasal sinyaller yoluyla bilgiyi işleyen ve ileten on milyarlarca nöron yani özelleşmiş hücreler içerir. Beynin farklı bölümleri arasında ve beyinden vücudun kaslarına ve organlarına mesajlar gönderirler. Alzheimer hastalığı , nöronlar arasındaki bu iletişimi bozarak fonksiyon kaybına ve hücre ölümüne neden olur.

NEW INSIGHT INTO THE DEVELOPMENT OF ALZHEIMER’S DISEASE

Leipzig Üniversitesi, Avustralya Monash Üniversitesi, Leibniz Yüzey Modifikasyonu Enstitüsü (IOM) ve Göttingen Georg August Üniversitesi’nden bilim insanları, Alzheimer hastalığına yakalanmada stresin de sebep olduğunu keşfetti.

ABD’de Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) araştırmacı olan ilk yazar Dr. oksidatif süreçlere ve dolayısıyla membranların kimyasal bileşimini değiştirir. Deneylerimizde oksitlenmiş zarların etkilerini değişmeyenlerle karşılaştırdık.” Bilim adamları, peptit agregasyonunu daha iyi anlamak için hem biyofiziksel laboratuvar deneylerini hem de bilgisayar simülasyonlarını birleştirdiler.

Alzheimer hastalığında hücre zarlarının peptidlerin gelişimini nasıl etkilediğine dair yeni bilgiler

Bilim adamları, peptit agregasyonunu daha iyi anlamak için hem biyofiziksel laboratuvar deneylerini hem de bilgisayar simülasyonlarını birleştirdiler . Profesör Abel, ” Moleküler dinamik simülasyonları olarak bilinen bilgisayar simülasyonları , zarlar ve peptitler arasındaki etkileşimlerin mekanizmalarına moleküler bilgiler sağlar” diye açıklıyor.

Membran bileşiminin peptit agregasyonunda önemli bir rol oynadığı zaten biliniyordu . Bununla birlikte, oksitlenmiş zarların rolüne ilişkin çok az araştırma yapılmıştır. Araştırmacılar, etkilerin peptidler arasında farklılık gösterdiğini bulmuşlardır. Alzheimer hastalığı ile ilişkili olan ve incelenen peptitlerden biri (Aβ40), tüm zarların varlığında daha hızlı kümelendi.

Buna karşılık, başka bir peptitin (uperin 3.5) toplanması, aynı miktarda oksitlenmiş zar varlığında tamamen önlendi. Profesör Abel, “Peptidin özelliklerine bağlı olarak, yükü de dahil olmak üzere, zara olan çekimi ve dolayısıyla etkinin gücü değişir. Peptitler zar yüzeyinde birikirse, bu onların birleşmesini ve agregasyonunu hızlandırır. çekim çok güçlüdür ve yapılarını bir helezona dönüştürürler, o zaman bir daha toplanamazlar.”

Bilim adamları, çalışmaları için kasıtlı olarak benzer şekilde kümelenen ancak farklı bir kökene sahip peptitleri seçtiler. Aβ40’ın Alzheimer hastalığı olan kişilerin beyinlerinde biriktiği bilinirken, uperin 3.5, ilk olarak bir Avustralya kurbağa türünde keşfedilen antimikrobiyal bir peptittir. Daha önce, Avustralya’daki Monash Üniversitesi’nden Profesör Lisandra L. Martin liderliğindeki araştırma ekibi, nörodejeneratif hastalıklarda peptit agregasyonu ile peptitlerin antimikrobiyal özellikleri arasındaki olası bağlantıları bildirdi.

Degrading modified proteins could treat Alzheimer’s, other ‘undruggable’ diseases / American Chemical Society

Geleneksel küçük moleküllü ilaçlar, hastalıklardan sorumlu proteinlere müdahale edemediği için, Alzheimer da dahil olmak üzere bazı hastalıklar şu anda “düşünülemez” kabul ediliyor. Ancak, belirli proteinleri – sadece onlara müdahale etmek yerine – özel olarak hedef alan ve parçalayan yeni bir teknik, tedaviye yönelik bir yol sunabilir. ACS Central Science’ta rapor veren araştırmacılar , ilk kez, Alzheimer hastalığı ile yakından ilişkili post-translasyonel olarak değiştirilmiş bir proteini hedef alan ve parçalayan bir bileşik tasarladılar.