Ana Sayfa İlaç Konsina İlaç Ülke Müdürü

Konsina İlaç Ülke Müdürü

2013 yılından bu yana Türkiye’de hizmet veren Konsina İlaç Sanayi’nin yeni Ülke Müdürü Murat Çelikdemir oldu. Çelikdemir, 3 yıldır şirketin Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Murat Çelikdemir, Türkiye’de onkoloji, hematoloji, enfeksiyon ve nadir hastalıklar alanlarına odaklanan ve Codage Paris’in bünyesine katılmasıyla dermatolojide de faaliyet göstermeye başlayan Konsina İlaç’ın Ülke Müdürü olarak atandı.

1979 yılında İstanbul’da doğan Murat Çelikdemir lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamladı. Profesyonel iş yaşamına başladığı Deloitte Denetim ve Danışmanlık Şirketi’nde 12 yıl boyunca görev yaptı.

Konsina İlaç’la yolu 2014 yılı Ocak ayında kesişti. Finans ve İş Geliştirme Direktörü olarak göreve başlayan Çelikdemir, 2016 yılında yeni tedavi alanlarına yönelik yatırımlar ve bölgesel genişleme stratejileri kapsamında Finans ve Operasyonlar Direktörü olarak Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi. 3 yıllık görevin ardından da Konsina İlaç Sanayi Ülke Müdürü olarak atandı.

Murat Çelikdemir, IMD Business, Columbia, HBS Executive Education kurumlarında Proje Finansman Modellemeleri ve Kamu Özel Sektör Girişimleri, Kurumsal Finansman, Birleşme ve Satın Almalar, Uluslararası Vergi, Şirket Değerlemeleri ve Pazarlama Stratejileri üzerine eğitim aldı.

Çelikdemir, İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Türkiye İç Denetim Ensititüsü, Association of Certified Fraud Examiners üyesidir.

Konsina İlaç Hakkında:

KONSINA İlaç, Türkiye’ye 2013 yılında giriş yapmış uluslararası bir ilaç şirketidir. Konsina Türkiye’nin sorumluluk alanları içerisinde aralarında İsviçre’nin de bulunduğu Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri bulunmaktadır. Kurulduğu günden itibaren ilaç endüstrisi için hammadde, hastalar için ise yenilikçi tedaviler sağlayarak spesifik alanlarda karşılanmamış ihtiyaçları karşılama amacı bulunmaktadır. Portföyünde bulunan 50’den fazla formül ve etken madde FDA, ANVISA, UK-MHRA, MMC-SA, HEALTH CANADA ve WHO tarafından onaylanmış tesislerde üretilmektedir. Araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin odak noktasını yenilikçi tedavi yöntemleri oluşturmaktadır ve bu faaliyetler hematoloji, onkoloji, dermatoloji ve enfeksiyon gibi özel alanlar üzerine yoğunlaşmaktadır.