Ana Sayfa Manşet Dr.Fahrettin Koca

Dr.Fahrettin Koca

Bakanımıza Kalben Başarılar Dileriz.
                                                   WinAlly

Başkan Recep Tayyip ERDOĞAN, yeni sistemin 16 kişilik ilk kabinesini açıklayarak;
“Yeni sistemi en üstten en alta kadar devletimizin tüm hücrelerine en kısa sürede nüfuz ettirmekte kararlıyız. Ne bizim ne de bizden sonra gelecek cumhurbaşkanlarının yürütme görevi konusundaki eksiklikler konusunda öne sürebilecekleri bahaneleri kalmamıştır. Ülkemizin tüm dinamiklerinin devlet yönetimindeki bu değişime uygun şekilde kendilerini yenileyeceklerine inanıyorum” 

Dr.Fahrettin Koca

1965’te Konya’da doğan, ilk ve orta öğrenimini doğduğu kentte, liseyi Bursa Erkek Lisesi’nde bitiren Koca, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni 1988’de tamamlayarak tıp doktoru unvanını aldı.

İhtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı‘nda tamamlayarak 1995’te Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olan Koca, çeşitli sağlık kurumlarında hekimlik ve medikal direktörlük görevlerinde bulundu.

Koca, kurduğu ve başkanlığını yürüttüğü sağlık kurumlarında Türkiye’nin sağlıkta dönüşüm politikaları doğrultusunda önemli atılımlar gerçekleştirdi.

Başkanı olduğu Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma (TESA) Vakfı tarafından 2009 yılında kurulan İstanbul Medipol Üniversitesinin Mütevelli Heyeti Başkanlığını yürüten Koca’nın, Türk Pediatri Kurumu, Pediatrik Metabolizma ve Beslenme Derneği, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Sağlık Meslek Komitesi, Özel Hastaneler Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) üyelikleri bulunuyor.

Koca, aynı zamanda Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) Eğitim Komitesi İş Konseyi Başkan Yardımcılığını, Vakıf Üniversite Hastaneleri Derneğinin Başkanlığını ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Hizmet İhracatçıları Birliği Sağlık Hizmetleri Komitesi Başkanlığını yürütüyor.

İngilizce bilen Koca, evli ve dört çocuk babası.

Medipol Üniversitesi sayfası, Başkan’dan;

“Sevgili Gençler,

Ülkemiz genç fakat gittikçe yaşlanan nüfusu ile hızla gelişen, ancak bu gelişimini sürdürmesi konusunda azami dikkat göstermesi gereken bir konumdadır. Bu noktada, hayatın her alanında eğitim ve bilişimin belirleyici ve yönlendirici olduğu bilgi toplumunun önemi inkar edilemez.

Toplumun tüm katmanlarında önemli değişim ve dönüşümlere neden olan teknolojik gelişmeler, olay ve olguların analizini güçleştirmekte; bu da, bilimsel, politik, ekonomik ve sosyokültürel alanlarda doğru bilgiye zamanında ulaşma, bilgiyi işleme, stratejik araştırmalar yapma, vizyon geliştirme ve planlama yapabilme ihtiyacını daha çok hissettirmektedir. Şurası bir gerçek ki, yaşadığımız sorunların çoğu, ezbere dayalı veri yığınlarını analitik bilgiye dönüştürememekten kaynaklanmaktadır.

Bir eğitim kurumunun görevi, hazır bilgiyi öğrencisine aktarmaktan ibaret olamaz. Böyle bir eğitim anlayışı, ne eğitim kurumunun topluma karşı görev ve sorumluluğunu yerine getirmesine imkan verir, ne de öğrencisinin donanımlı bir şekilde hayata hazırlanmasını sağlayabilir.

Bir eğitim kurumu, bilimsel bilginin izleyicisi değil üreticisi olmak, toplumun etki alanına giren gelişmeleri yakından izlemek, her alanda orta ve uzun vadeli stratejik araştırmalar yapmak, insan hakları ve adaletin toplumda yerleşmesini sağlamak, sosyal ve kültürel politikalara zemin oluşturacak stratejiler üzerinde çalışmak, sektörlerin uluslararası pazarlarda rekabet gücünün artırılması için işbirliği programları geliştirmek, ülkenin dünyaya özgüvenle açılmasına destek vermek, ulusal ve uluslararası eğitim ve stratejik araştırma kurumlarıyla sürekli fikir alışverişinde bulunmak ve öğrencilerini bu vizyonla donatmak zorundadır.

Yükseköğretim, sürdürülebilir kalkınmanın en önemli aracıdır. İnanıyorum ki, yükseköğretim sadece öğrenme ve araştırma kalitesinin yükseltilmesi için değil, aynı zamanda ve daha da önemlisi gelişmiş bilgiyi elde ederek, uyum sağlayarak ve üreterek küresel gelişmenin önünü açmak için var olmalıdır. Meslek erbabı insanların, aydınların, uzmanların, eğitimcilerin, sanayici ve işadamlarının, dünyayı tanımaya, olguları ve süreçleri anlamaya, “doğru”yu ve “iyi”yi tartmaya önem ve değer veren herkesin, dünyanın gidişatını yönlendirmeye çalışan sistem ve örgütlenmeleri daha iyi tanıyıp getirdiklerini ve götürdüklerini hesap edebilmek için eleştirel ve analitik düşünceyi öğrenmesi, içselleştirmesi gerekir. Bunu sağlamada bize de görev düştüğü çok açıktır. Olan biteni anlayabilme ve doğru değerlendirebilme beceri ve kapasitesi arttıkça bilgiyi vicdani ve etik temelde kullanacak olan insanların dünya toplumları arasında daha belirleyici ve etkin bir konuma gelme ve kendi değerlerini ön plana çıkarma fırsatları da artacaktır. Bu da bize vizyon sağlayan bir bakış açısıdır.

Bugüne değin elde ettiğimiz birikimlerimizi Medipol Üniversitesi ile sözünü ettiğim amaca yönlendirmek azmindeyiz. Yetenekli öğretim üyesi ve öğrencilere sahip zengin bir eğitim ortamı ve ileri araştırmaların yürütülmesini sağlayan imkanlar, stratejik vizyon, yenilikçilik ve benzer ilkeler temelinde gelişen bir üniversite ortamı oluşturma sorumluluğumuzun bilincindeyiz.

Bu vizyonla yetişmiş nitelikli insan gücü, doğru yönetim anlayışı ve yeterli kaynağın yerinde kullanımı, siz gençlerimizin dinamizmi ile birleşince hep birlikte başarmamak için neden yoktur.”

Dr. Fahrettin Koca
Mütevelli Heyeti Başkanı