Ana Sayfa Manşet Deprem Bölgesine Gönüllü Hekim ve Sağlık Çalışanı Akını

Deprem Bölgesine Gönüllü Hekim ve Sağlık Çalışanı Akını

Sağlıkçılardan deprem seferberliği! Bölgede 4 bin 221 sağlık personeli görev yapıyor

Ankara’dan 300 sağlık personeli deprem bölgesine gönderildi

Kayserili gönüllü hekimler deprem bölgesinde

Samsun’dan 189 sağlık çalışanı deprem bölgesine gönüllü olarak gitti

Aksaray’dan 60 sağlık çalışanı deprem bölgesinde

Bandırma’dan 35 Gönüllü Sağlık Mensubu Deprem Bölgesine Gitti

Çarşamba Devlet Hastanesi’nden çok sayıda gönüllü doktor ve sağlık personeli, deprem bölgesine gitti.

Antalya’dan 275 sağlık çalışanı uçakla deprem bölgesine gönderildi

Burdur’da görev yapan gönüllü doktor ve öğretmenler deprem bölgesine gitmek için otobüslerle yola çıktı.

İzmir Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, depremden etkilenen 10 ile toplam 602 gönüllü sağlık personeli ile 4 tır tıbbı malzeme ve cihaz gönderdiklerini bildirdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görevli 20 doktor ve 17 hemşire de yanlarına alabildikleri ekipmanla deprem bölgelerine gitti.

Trabzon’dan 161 kişilik doktor ve sağlık personeli Trabzon Havalimanı’ndan deprem bölgesine gitti

Bolu’dan,  44 uzman hekim ve sağlık personeli dün akşam gönüllü olarak bölgeye gitti. 

Balıkesir’den 200 kişilik gönüllü sağlık ekibi yola çıktı

Balıkesir’den 200 kişilik sağlık ekibi deprem bölgesine yola çıktı. Şehirdeki hastanelerde görevli doktor ve hemşirelerden oluşan gönüllü sağlıkçılar bugün deprem bölgesine uğurlandı.

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, deprem bölgelerinde sunulacak sağlık hizmetlerinde görev alacak gönüllü personel gönderildi.

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş merkezli ve birçok çevre illerde hissedilen deprem sonrasında, bölgede sunulacak sağlık hizmetlerinde görev almak üzere görevlendirilen gönüllü hekim ve sağlık personelinden oluşan ilk ekip yola çıktı.

Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ve Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünden yola çıkan ekipleri uğurladılar.

Ege Üniversitesi’nden 28 Sağlık Çalışanı Deprem Bölgesinde

Geçtiğimiz yıllarda İzmir’de yaşanan depremden dolayı tecrübelerinin bulunduğunu dile getiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemiz, tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşıyor. Depremin verdiği yıkıcı hasarı bir nebze olsun azaltmak ve bölgeye yardım eli uzatmak adına senatomuzda bir takım kararlar aldık. İzmir depreminden edindiğimiz tecrübe ile bölgemize elimizden geldiğince yardım elimizi uzatmaya çalışıyoruz. Gönüllü personelimizden oluşan 28 kişilik sağlık çalışanı grubumuz, Sağlık Bakanlığımızın koordinasyonunda askeri uçakla bölgeye sevk edildi. İleriki aşamalarda bu sayıyı artıracağız.

Kars’tan gönüllü 39 sağlık personeli deprem bölgesine gönderildi

Kars Valiliğinden yapılan açıklamada, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli yaşanan ve birçok ilde yıkıcı etkisi hissedilen depremin yaralarını sarmak amacıyla bölgeye ekip göndermeye devam ettikleri belirtildi.

Trakya Üniversitesinden sağlık ekibi deprem bölgesinde

Üniversiteden yapılan açıklamada, depremin ardından 20 kişilik ekibin hızlı şekilde hazırlandığı belirtildi.

10 ilde büyük yıkıma sebep olan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Kocaeli’den deprem bölgesine gitmek üzere harekete geçen gönüllü sağlık personelleri deprem bölgesine ulaştı.

Gazi Üniversitenden 37 Kişiden Oluşan İkinci Sağlık Ekibini Deprem Bölgesine Gönderdi

Erzurumdan 14 hekim ve 26 hemşire

Erzurum Şehir Hastanesinde çeşitli branşlarda 14 doktor, 26 hemşire ve sağlık çalışanı deprem bölgesine gönderildi. Hastane Başhekimi Dr. Öğretim Görevlisi İbrahim Hakkı Tör organizesinde toplanan 1 tır dolusu insani yardım malzemeleri de deprem bölgelerine doğru yola çıktı.

Pamukkale üniversitesi Tıp Fakültesinden ortopedi, genel cerrahi, beyin cerrahi, göğüs cerrahi, kalp damar cerrahi hocalarından, asistanlarından ve hemşirelerinden oluşan 43 kişilik gönüllü ekibi şu an itibariyle yola çıktı.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ve AFSÜ Uygulama ve Araştırma hastanesinden gönüllü doktor ve sağlık personelleri deprem bölgesine destek için bölgeye hareket etti.

Turgutlu’dan gönüllü sağlık çalışanları deprem bölgesine gitti

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinden

Sakarya’da 160 kişilik doktor ekibi deprem bölgesine gitti.

Anamur Devlet Hastanesinden 15 Kişilik Gönüllü Sağlık Ekibi Hataya Gitti

UMKE NEDİR ? KİMLER KATILABİLİR?

UMKE’ye katılmak isteyen personel, dilekçe ile müdürlüğe başvuru yapar. Her personel için UMKE Personeli kayıt formu doldurulur. Başvuru evrakları bizzat kişinin kendisi tarafından UMKE-AFET Birimine teslim edilmelidir.

AFAD Gönüllülük Projesi

Başvuru Koşulları Nelerdir?

  1. AFAD Gönüllüsü olmaya istekli 15 yaşını doldurmuş ve T.C. vatandaşı olan herkes gönüllü olabilir.
  2. AFAD Gönüllüsü adaylarının eğitim ve çalışma programlarını aksatmayacak zaman opsiyonlarına sahip olması gereklidir.
  3. AFAD Gönüllülük eğitimlerine/ görevlerine katılacak olan AFAD Gönüllüsü adaylarının sağlık durumlarının alan çalışmalarına ve seyahate uygun olması gereklidir.

Nasıl Başvuru Yapabilirim?

AFAD Gönüllülük Sistemine başvurular e-devlet üzerinden alınmakta olup başvuru yapan kişiler SMS ve e-mail yoluyla portala (https://gonullu.afad.gov.tr) yönlendirileceklerdir. Gönüllü adayları gönüllülük sistemi kapsamındaki eğitim, faaliyet ve görevleri gönüllülük portalı üzerinden takip edebilecektir.

“813 Ambulans ve 227 UMKE Timi afet bölgesinde”

görsel