Ana Sayfa Tıp&Sağlık Avrupa’nın kanser zirvesi İstinye Üniversitesinde toplandı

Avrupa’nın kanser zirvesi İstinye Üniversitesinde toplandı

İSÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Ulukaya: “Avrupa’nın en büyük kanser araştırma topluluğu EORTC’nin Patobiyoloji Grubu yıllık bilimsel toplantısını bu sene üniversitemizde ve ülkemizde düzenlendi. Bundan büyük bir onur duyuyoruz. Başka bir sevincimiz de, 3’ü üniversitemizden olmak üzere; ülkemizden 5 bilim insanın yeni bulgularını sunmuş olması. Ayrıca, Dr. Öğretim Üyemiz Didem Karakaş, pankreas kanserinin daha başarılı tedavi edilebilmesine yönelik geliştirmeyi planladığı ve aynı zamanda bir TÜBİTAK projesi olan çalışması ve yaptığı sunumla ödül aldı.”

Araştırma üniversitesi olma vizyonu, teknoloji yatırımları, özellikle kurduğu sağlık AR-GE merkezleri ve uluslararası iş birlikleriyle öne çıkan İstinye Üniversitesi, yeni bir uluslararası ilişkiler başarısına imza attı.

Avrupa’nın en büyük kanser araştırmaları topluluğu olan EORTC’nin (European Organisation for Research and Treatment of Cancer) “Patobiyoloji Grubu”, 14’üncü bilimsel toplantısını bu sene İstinye Üniversitesi’nde düzenlendi.

İSÜ öğretim üyesi Dr. Didem Karakaş’a ödül

3 gün süren bilimsel toplantıyla ilgili bir açıklama yapan, EORTC topluluğuna ülkemizden üye olan tek bilim insanı, İSÜMKAM (İstinye Üniversitesi Moleküler Kanser Araştırma Merkezi) Direktörü ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr Engin Ulukaya, EORTC’nin, Avrupa’nın en büyük kanser araştırmaları organizasyonu olduğunu vurgulayarak; “EORTC’in yıllık toplantısına ev sahipliği yaptık. Bu önemli bir başarı. Zira, söz konusu patobiyoloji grubu şu anda tüm dünyada meme kanserinde kullanılmaya başlanan bir testin (uPA, PAI-1 ELISA testi) yaratıcısıdır. Benzeri şekilde yakında kliniklerde kullanılacağını göreceğimiz birçok test üzerinde halen süregiden çok önemli çalışmalar yapmaktadır. Topluluk yıllık bilimsel toplantısı için her sene Avrupa’nın bir şehrini ve üniversite seçer ve kanser araştırmalarındaki en güncel gelişmeleri ele alır. Bu sene ayrıca, Dr. Öğretim Üyemiz Didem Karakaş, pankreas kanserinin daha başarılı tedavi edilebilmesine yönelik geliştirmeyi planladığı ve aynı zamanda bir TÜBİTAK projesi olan çalışması ve yaptığı sunumla ödül aldı. Bu ödül, projesinin Avrupa’daki ilgili bilim adamlarınca da kabulü anlamına geliyor.” dedi.

3’ü İSÜ’den olmak üzere; Türkiye’den de 5 yeni sunum gerçekleşti

Etkinlikte özellikle, kanser tanı ve yaşam süresi tahmininde grubun üzerinde çalıştığı yeni biyobelirteçlerin tartışıldığını belirterek, sözlerine şöyle son verdi: “Ayrıca, kanser biyoinformatiği ve dolaşımdaki tümör hücreleri gibi onkolojinin geleceğini yakından ilgilendiren konular üzerine son gelişmeler paylaşıldı. Özelikle ülkemizden de, 3’ü üniversitemizden olmak üzere; 5 araştırmacının yeni bulgularını sunması bizi daha da mutlu etti.”

EORTC Hakkında:

“EORTC Pathobiology” grubu PAI-1 ve uPA gibi meme kanserinde yeni klinik kullanıma giren biyobelirteçleri keşfedip onkolojinin hizmetine sunmuş bir gruptur.

İstinye Üniversitesi Hakkında

İstinye Üniversitesi, “MLPCareGrubu”nun 25 yıllık bilgi ve birikiminin devamı olarak, 21. Yüzyıl Anadolu Vakfı tarafından 2015 yılında kuruldu. Üniversite, öğrencilerine var olan güncel ve geniş tabanlı tüm bilgileri aktarmanın yanı sıra; her akademik bölüm için ayrı ayrı güçlü bir donanım sağlamayı ve eğitim-araştırma performansı ile ulusal ve global anlamda yeni bilgi üretimine katkıda bulunarak, Türkiye’nin ve dünyanın seçkin üniversiteleri arasında yer almayı hedefliyor. Öğrenci odaklı eğitim anlayışını üniversitenin tüm süreçlerinde uygulayan İstinye Üniversitesi, bilim ve araştırma merkezi olma vizyonu doğrultusunda, bilimin sınırlarını genişletmeyi ve bilimsel gelişmelerden edinilen bulguları toplumun refahı için paylaşmayı ve uygulamayı amaçlıyor. Öğrencilerini, MLPCare Grubu bünyesinde yer alan Liv HospitalMedical Park ve VM Medical Park hastaneleri başta olmak üzere, üniversitede edindikleri yetenekleri kullanabilecekleri çalışma ortamlarına yönlendiren İstinye Üniversitesi; geleceğin yetkin, yaratıcı ve ileri görüşlü bireylerini yetiştirerek, toplumumuzun sosyal, kültürel, ekonomik, bilimsel ve teknolojik gelişiminde önemli bir rol oynamayı ve insanlığın ilerlemesine katkıda bulunmayı hedefliyor.