Ana Sayfa İlaç ALCON FAKO Okulu

ALCON FAKO Okulu

Ege Bay Ülke Müdürü ve Cerrahi İş Birimi Direktörü 

Alcon olarak, hekimlerin bilimsel gelişimine katkıda bulunma misyonumuza uygun olarak online eğitimlere yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bu çerçevede son olarak 2020 Aralık ayında “Alcon Fako Okulu” eğitim projesinin 2. fazını hayata geçirdik.  Fako Okulu ile alanında deneyimli fikir lideri cerrahlar tarafından, katarakt cerrahisinin gerçekleştirildiği fakoemülsifikasyon tekniğinin her aşamasını cerrahiye yeni başlayan asistanlara, uzmanlara ve ihtiyaç duyan her seviyedeki cerraha aktarılmasını hedefledik.

Pandemi nedeniyle ameliyathane ziyaretleri ve yüz yüze yapılan cihaz eğitimleri koşullar gereğince kısıtlandı. Bu nedenle Fako Okulu’nda efektif cihaz kullanımı ile ilgili gerçekleştirilen demo oturumlarıyla desteklediğimiz eğitimlerimiz büyük beğeni topladı. Sanal demolarla tek seferde çok sayıda cerrahın teknik eğitim almasını sağladık. Tüm sunumların sanal platformumuza yüklenmesiyle, Fako Okulu’na online katılım sağlayamayan doktorlarımıza da off-line’da eğitim desteğimizi sunma imkanı bulduk.

Eğitim projelemizle Alcon olarak göz sağlığı uzmanlarıyla yakın işbirliği içinde olmak ve eğitim konusunda hekimlerimizin çözüm ortağı olabilmek en temel önceliklerimiz arasında olmaya devam edecek. Bu vesileyle, Alcon adına Fako Okulu’nda bizlerden desteğini esirgemeyen değerli hekimlerimize ve projeyi hayata geçirmemizde emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma içtenlikle teşekkür ederim.     

Hande Kanmaz Cerrahi İş Birimi Ürün Müdürü 

Alcon Fako Okulu eğitim projesinin ilk fazını geçtiğimiz yıl Türk Oftalmoloji Derneği Ulusal Kongresi dahilinde gerçekleştirmiş, daha ilk yılında hekimler tarafından büyük ilgi gören projede, 150’den fazla katılımcının hem teorik hem de cihaz başında eğitim almalarına öncülük etmiştik.

Bu yıl ise pandemi koşulllarında hayata geçirilen Alcon Fako Okulu projesinin 2. fazını, kullanıcı dostu, yenilikçi ve interaktif bir sanal platform üzerinde gerçekleştirdik.

Toplamda yaklaşık 400 katılımcı ile 3 gün süren eğitimlerin sonunda yapılan ankette, ilk fazdan farklı olarak programa eklediğimiz ‘Canlı Cerrahi ve Değerlendirme’ oturumlarının da katılımcılar tarafından ilgiyle izlenildiğini ve beğenildiğini gördük. Canlı ve interaktif olarak gerçekleştirilen bu oturumlarda, her moderatör bir katarakt cerrahisi vakasını oturumda yer alan diğer konuşmacılarla birlikte değerlendirerek ilgili eğitim günü konularına da değinen sorularla bu vakaların derinlemesine tartışılmasını sağladılar. Ayrıca Katarakt Ekipman Müdürlerimiz tarafından her eğitim günü ayrı bir oturumda gerçekleştirilen sunumlar ve canlı yayında yapılan sanal demolar sayesinde katılımcı hekimlerimize cihaz odaklı, derinlemesine bilgi verme şansına sahip olduk.