Ana Sayfa Tıp&Sağlık IV. doz uygulanacak mı, kimlere?

IV. doz uygulanacak mı, kimlere?

İsrail’de dördüncü doz Covid-19 aşısı tartışması: Uzmanlar ne diyor?

euronews: Omicron varyantı dünyada yayılırken dünyanın Covid-19’a karşı en hızlı ve kapsamlı aşılama yapan ülkelerinden İsrail’de dördündü doz tartışması yaşanıyor.

NY –Israel Considers 4th Vaccine Dose, but Some Experts Say It’s Premature

Bazı bilim insanları çok fazla Covid-19 aşısı yaptırmanın vücudun virüsle savaşma kabiliyetini azaltacağı yönüne görüş bildirirken, bazı uzmanlar İsrail’in bu mücadelede kaybedecek vakti olmadığını vurguluyor.

Warning of Omicron’s high contagion, PM suggests 4th vaccine dose is on the way

İsrail hükümetine pandemiyle ilgili görüş bildiren uzmanlar paneli, ikinci bir takviye dozunun ne lehinde ne de aleyhinde yeterli kanıt bulunmamasından dolayı belirsizliğin farkında olduklarını, yine de potansiyel faydanın zararlardan daha fazla olduğu düşüncesiyle bağışıklık yetmezliği olan kişilere dördüncü doz yapılması için onay verdiklerini açıkladı.

Panel bu karara gerekçe olarak takviye aşının birkaç ay sonra etkisini yitirdiğine dair işaretler bulunduğunu ve yeni bir takviyede gecikmenin Covid-19’a karşı riskli grupları tehlikeye atabileceğini gösterdi.

Panel dördüncü dozun genel topluma yapılması için henüz onay vermedi.tamamı için kaynağa bknz

‘Too premature’ to discuss a fourth Covid vaccine dose, says Fauci

ABD Başkanı’nın Baş Tıbbi Danışmanı Anthony Fauci, WCBS Newsradio 880 ile yaptığı röportajda, ABD’de dördüncü bir Covid aşısı dozunu tartışmak için “çok erken” olduğunu söyledi.