Ana Sayfa İlaç İsrail COVID-19 tedavisi için MesenCure ilacına onay verdi!

İsrail COVID-19 tedavisi için MesenCure ilacına onay verdi!

Bakanlık, isteyen hastanelerin Faz 2 deneylerine katılmasına ve ilacın onaylanan hastalarda kullanılmasına izin verildiğini duyurdu.

Sağlık Bakanlığı, son dozlarını aldıktan bir gün sonra hastaneden taburcu edilen 17 ağır hastadan 15’ine yardımcı olan yenilikçi bir COVID-19 tedavisinin genişletilmiş kullanımını onayladı.
İlaç,  MesenCure , Rambam Tıp Merkezi tarafından Faz I/II çalışmasının bir parçası olarak test edilmiştir. Bakanlık, ilgilenen herhangi bir İsrail hastanesinin Faz II denemesinde yer almasına ve ilacı ek onaylı hastalar için kullanmasına izin verdi.
Minimum 50 hastayı içerecek olan genişletilmiş araştırmanın amacı, Bonus BioGroup tarafından geliştirilen ilacın güvenliğini ve etkinliğini doğrulamaktır.
Sağlıklı donörlerin yağ dokusundan izole edilen aktive Mezenkimal Stromal Hücrelerden (MSC) oluşan MesenCure’un, COVID-19’un neden olduğu hayatı tehdit eden solunum sıkıntısı çeken hastalarda iltihabı azalttığı ve solunum ve diğer semptomları hafiflettiği bulundu.

MesenCure adlı ilaç, sağlıklı bağışçılardan alınan mezenkimal kök hücrelerden hazırlanıyor ve kan nakli yoluyla hastalara veriliyor. Bunlar, hücrelerin bağ dokusunda bulunan erişkin tip kök hücrelerdir. Bu hücreler, vücutta bulundukları dokulardan hasarlı dokulara geçme yeteneğine sahip.