Ana Sayfa GETAT 50 papatyadan 1’i gerçek çıktı

50 papatyadan 1’i gerçek çıktı

Uzmanlar bitkilerle tedavi anlamına gelen fitoterapi adı altında piyasada satılan ürünler konusunda halkı uyarıyor. Profesör Abdürrahim Koçyiğit, “Satılan ürünlerin içerik analizi ve endikasyonları yok. Piyasada herkes kendi adına ilaç üretir hale geldi. Sadece Sağlık Bakanlığı onaylı ürünlere güvenin” dedi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Sağlık Bakanlığı tarafından İstanbul’da 24-27 Nisan tarihlerinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi (GETAT) düzenlenecek. Kongre Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) uygulamalarının bilimsel bir zemine oturtulması hedefini taşıyor.

Tamamen doğal bitkisel yöntemlerle uygulanan ve alternatif tıp yöntemi olarak kabul edilen fitoterapi yöntemiyle tedavi son zamanlarda oldukça popüler hale geldi. İnternetten, aktarlardan “fitoterapi ilacı” adı altında pek çok ilaca ulaşmak mümkün.

Bezmialem Üniversitesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı’ndan  ve aynı zamanda Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi (GETAT) 2019 Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Abdurrahim Koçyiğit, “Halkımız fitoterapi ilacı diye aldıkları ürünlere dikkat etsinler” uyarısında bulundu.

Milliyte gazetesinden Mert İnan’ın sorularını yanıtlayan Koçyiğit, “Ciddi riskler söz konusu. Ürünlerin mutlaka hekim kontrolünden geçmiş üzerinde araştırmaların tamamlanmış ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılması gerekir” dedi.