Ana Sayfa Manşet 2022 yılında CEO’ların aklındaki en önemli konu ne?

2022 yılında CEO’ların aklındaki en önemli konu ne?

Tüm dünyada 89 ülkeden 4.446 CEO’nun katılımıyla gerçekleştirilen, CEO’ların geleceğe dair beklentilerini ve endişelerini en kapsamlı şekilde ele alan yayınlardan biri olan “25. Küresel CEO Araştırması” raporu;

25 yıldır, dünyanın her yerinde CEO’ların toplumların ve iş dünyasının karşılaştığı değişimlere nasıl uyum gösterdiğini, bu değişimlere hangi pencereden baktıklarını araştırıyoruz. Bu yıl da, liderlerden küresel salgının hızlandırdığı teknolojik dönüşüme, ortaya çıkardığı beklenmedik krizlere ve toplumları şekillendiren başlıca güçlükler ve eğilimlere ilişkin bilgileri edindik; CEO’lar gelecek için umutlu.

Küresel açıdan en güncel trendleri ortaya koyan araştırmamıza göre CEO’lar, ekonominin potansiyeli konusunda 2012’den bu yana en yüksek iyimserlik oranına sahip. Küresel CEO’ların %77’si, Türkiye’deki CEO’ların ise %80’i 2022’de küresel ekonomik büyümenin artacağını düşünüyor. Araştırma; CEO’ların sadece küresel büyüme değil, kendi şirketlerinin büyümesi konusundaki iyimserliğini de ortaya koyuyor. Küresel CEO’ların %56’sı, Türkiye’deki CEO’ların ise %72’si 12 ay içinde şirketlerinin büyümesi konusunda güven duyduklarını gösteriyor.

Küresel CEO’ların endişe duyduğu konuların başında geçen yıl olduğu gibi siber riskler ve pandemi geliyor. Türkiye CEO’larının gündemindeki en önemli tehditler ise işsizlik ve enflasyonun birlikte değerlendirildiği makroekonomik dalgalanmalar ve iklim değişikliği olarak dikkat çekiyor.

25. Küresel CEO Araştırması’nın genel sonuçlarına buraya tıklayarak, Türkiye özel sonuçlarına ise buradan ulaşabilirsiniz.