Ana Sayfa Yapay Zeka & Teknoloji 2018 Yapay zekâ öngörüleri

2018 Yapay zekâ öngörüleri

İş stratejinizi şekillendirecek 8 öngörü

Yapay zekâ oldukça karmaşık olmakla birlikte çok hızlı ilerliyor. Önümüzdeki birkaç yılda neler olacağını tam olarak kestirebilmek mümkün olmasa da, kısa vadede yapay zekâ trendlerine ilişkin tahminlerde bulunmak mümkün.
Bu tahminlerden iş dünyası, kamu ve toplumun geneli için önemli çıkarımlar yapılabilir. Hatta bu trendlerin birçoğu gerçekleşmeye başladı bile.
Yapay zekâ kullanan müşterilerimize danışmanlık hizmeti sunan PwC uzmanları olarak yapay zekâ konusunda gerçekleşebileceğini öngördüğümüz 8 trendi sizler için derledik.

1. Yapay zekâ işlerden önce işverenleri etkileyecek

Yapay zekâ uzun vadede iş piyasasını sarsmayacağı gibi, 2018 yılı için de büyük bir etkiden söz etmek mümkün değil. Diğer yandan şirketler önemli zorluklarla karşı karşıya. Çoğu şirket, verileri gruplar halinde tutarken, ekipler de ayrı ayrı bölümlerde çalışıyor. Ancak yapay zekânın etkili çalışması için farklı disiplinlerden verileri ve ekipleri bir araya getirmek gerekiyor. Aynı zamanda insan ve makine iş birliği için birtakım yapılar ve beceriler gerekirken, işletmelerin küçük bir kısmı çalışanlarına temel yapay zekâ becerilerini kazandırmak için çalışmaya başladı. Özetle ortalama bir şirket yapay zekânın taleplerine henüz hazır değil.

 

tamamı için kaynağa bakınız