Ana Sayfa Tıp&Sağlık Yapay Zeka Cihazı Ayakları Tarayarak Kalp Yetmezliğini Tespit Ediyor

Yapay Zeka Cihazı Ayakları Tarayarak Kalp Yetmezliğini Tespit Ediyor

Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren bir girişim, bir kişinin ayağından kalp yetmezliği belirtilerini tespit edebilen yapay zeka destekli bir cihaz geliştirdi.

Cambridge merkezli Heartfelt Technologies, teknolojisinin taburcu olan kalp hastalarını çıplak ayaklarındaki şişliği tarayarak izleyebildiğini ve bunun da kalp krizi riski altında olabileceklerinin bir göstergesi olabileceğini söylüyor.

Ayak şişmesi veya periferik ödem, ortaya çıkmadan iki hafta öncesine kadar kalp yetmezliği belirtisi olarak kendini gösterir, ancak çoğu zaman hasta tarafından fark edilmeyebilir.

Heartfelt Technologies’in yapay zeka destekli cihazı, bir kişinin evine kurularak, yanından her geçişinde ayaklarını otomatik olarak izleyebilir.

Fikir, bu sistemi kalp sorunları yaşayan ancak taburcu olan hastaların evlerine kurmak; startup, bunun hastaneye yeniden yatışların dörtte üçünü önleyebileceğini iddia ediyor.

Kalp yetmezliği çeken kişiler özel ilaçlarla tedavi edilebilir, ancak hastaneden taburcu olduklarında doğru ilaçların reçete edildiğinden emin olmak için sürekli takip edilmeleri gerekir.**

Ayakkabı kutusu büyüklüğündeki cihaz, hastaları yanından geçerken otomatik olarak izlemek için bir optik sensör ve 3D kamera kullanıyor.

Heartfelt Technologies, cihazın ilk nesli için Raspberry Pi bilgisayarına güvendikten sonra donanımını, Xbox One kameraları için Microsoft Kinect’te kullanılan donanımın aynısına yükseltti.**

Avrupa’da Tıbbi Cihaz Yönetmeliği (MDR) kapsamında düzenleyici onayı bulunan cihaz, hastaların daha uzun yaşaması, daha sağlıklı yaşamasını sağlıyor.