Ana Sayfa Tıp&Sağlık Tedirginliği arttıran gelişmeler !………..

Tedirginliği arttıran gelişmeler !………..

İtalya’da, yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) hayatını kaybedenlerin sayısı 148’e çıktı. Ülkede yeni tip koronavirüsten yaşamını yitirenlere bugün 41 kişi daha eklendi.

İtalya’daki Kovid-19 vakalarında bilanço her geçen gün ağırlaşmaya devam ediyor.

Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, başkent Roma’da düzenlediği günlük basın toplantısında, Kovid-19 vakalarına ilişkin son durumu paylaştı.

VAKA SAYISI 3 BİNİ AŞTI

Borrelli, ülkede mevcut koronavirüs vaka sayısının 3 bin 296, ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde koronavirüs bulaşanların toplam sayısının ise 3 bin 858 olduğunu belirtti.

Roma’nın içinde bulunan Vatikan da virüse bağlı ilk vakanın görüldüğünü açıkladı.

Komşuda önlenemiyor!

İran Ulusal Grip Komitesi Üyesi Mesud Merdani, yeni tip Corona Virüsün (Kovid-19) 20 Mart’a kadar başkent Tahran’da yaşayanların yüzde 40’ına bulaşabileceğini söyledi. Merdani, “Kovid-19 tespit edilen bir kişi virüsü aynı anda 4 kişiye daha bulaştırabiliyor. 20 Mart’a kadar Tahran halkının yüzde 30 ila 40’ının Corona Virüse yakalanacağını tahmin ediyorum” dedi.

İngiltere’de ilk ölüm

İngiltere’de 1 kişinin perşembe günü koronavirüsten öldüğü açıklandı ve böylece ülkede Covid-19 kaynaklı ilk ölüm kayıtlara girdi. Ülkede vaka sayısı 30 artarak 115 olurken, yeni vakaların 25’inin başkent Londra’da görüldüğü belirtildi.

Fransa’da milletvekilinde koronavirüs tespit edildi

Fransa’da koronavirüs vakaları Ulusal Meclis’e de sıçradı. Fransız bir milletvekili ve mecliste çalışan bir işçinin koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı bildirildi.

Avustralya’da müzisyen Brett Dean hastaneye kaldırıldı

Avustralya’da müzisyen ve besteci Brett Dean yeni tip koronavirüs teşhisiyle hastaneye kaldırıldı. Dean 58 yaşında ve ülkede tanınan bir müzisyen. Avustralya’da vaka sayısı 50’a yükselmiş, koronavirüs nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetmişti.

PANDEMİK UYARISI

İnsanlığın salgın hastalıkla ilk defa karşılaşmadığını hatırlatan panel moderatörü İAÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Çiğdem Kayacan ise şöyle konuştu:

* Hatırlanacağı üzere 13’üncü yüzyılda veba, 1. Dünya Savaşı’nın sonlarında İspanyol nezlesi, 1960’larda kolera, 2000’li yıllarda SARS, MERS, domuz gribi, kuş gribi gibi salgınlar yüz milyonlarca insanın ölümüne sebep oldu.