Ana Sayfa Ekonomi Sağlık turizminde kur müsaitliği, uçak bileti ve vergi indirimi ile artış!

Sağlık turizminde kur müsaitliği, uçak bileti ve vergi indirimi ile artış!

Doların ve euronun yükselişine bağlı olarak saç ektirmek isteyen Araplar için düzenlenen kampanyalarda firmalar birbiriyle yarışıyor. Kimi İstanbul Boğazı’nda gezi turu düzenliyor kimi ise müze ziyaretlerinin sayısını artırıyor. Yabancılar Türkiye’de KDV ödemeden saç ektirirken saç ekim turu fiyatları 2.500 euroya kadar çıkabiliyor.

Barış ÖZKAN / Sözcü

“ONKOLOJİ KONUSUNDA ABD İLE YARIŞIR DURUMDAYIZ”

Konu hakkında sozcu.com.tr’ye açıklamalarda bulunan Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak, yurt dışından sağlık turizmi için Türkiye’ye gelen kişi sayısında yaşanan artışın en önemli sebebinin Türkiye’nin bu alanda attığı adımlar ve tanıtım kampanyaları olduğunu söyledi. Türkiye’de döviz kurlarında yaşanan artışın, yurt dışına verilen hizmetlerin fiyatlarının dolar ve euro üzerinden belirlendiği için önemli bir farklılık yaratmadığını söyleyen Emin Çakmak, “Yurt dışında yaşayan insanların Türkiye’ye gelmesindeki en önemli neden sağlık turizmi alanında atılan başarılı adımlar. Çok iyi tanıtım etkinlikleri yönetiliyor. Türkiye saç ekimi ve estetik konusunda artık kendisini kanıtladı. Asıl hedefimiz kalp cerrahisi, organ nakli gibi çok daha ağır vakalar. Onkoloji konusunda ABD ile yarışır durumdayız.” dedi.

Sağlık turizmi gelirleri olarak bakıldığı zaman yüzde 32’lik bir bölümün onkolojiden geldiğini söyleyen Emin Çakmak, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son düzenlemenin sektörü disipline ettiğini belirtti. Sağlık turizminin 2012 yılından bu yana her yıl yüzde 10-15 büyüdüğünü belirten Emin Çakmak, yıl sonunda 800 bin hastaya hizmet vererek 8 milyar dolarlık bir gelir hedeflediklerini belirtti.

İLK SIRADA İSPANYOLLAR

Türkiye’ye saç ekimi için en çok İspanya vatandaşlarının geldiğini belirten Mehmet Ali Bulut, ikinci sırada İtalya, üçüncü sırada ise Orta Doğu ülkelerindeki vatandaşların yer aldığını söyledi. Bulut, bu sıralamanın firmalara göre değişkenlik gösterebileceğini çünkü her firmanın yaptığı reklam hedef bölgelerinin farklılık gösterebileceğinin altını çizdi.

tamamı için kaynağa bakınız

———————–

“Hem çok iyiyiz hem de çok ucuz”

Candaş Tolga Işık

Canadaş Tolga IŞIK / Posta

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yla konuştum: Özellikle saç ekimi konusunda Türkiye nasıl bu kadar tercih edilen bir ülke haline geldi?

Bakan Koca şöyle cevap verdi: “Sadece saç ekiminde değil göz, organ nakli, diş, kalp damar hastalıkları tedavisinde de çok iyiyiz. Saç ekiminde hem uygulama hem teknolojide çok öndeyiz… Bununla birlikte fiyatlarımız da dünyada hiçbir ülkenin rekabet edemeyeceği kadar ucuz. Dünyanın hiçbir yerinde Türkiye’deki kadar başarılı bir operasyonu Türkiye’deki kadar ucuza yaptırma şansınız yok… Hal böyle olunca da turistlerin ilk tercihi Türkiye oluyor. Saç ekim merkezlerimiz özellikle Arap dünyası ve Ortadoğu’da çok aktif çalışıyorlar. Konum olarak da Avrupa ve Amerika’ya göre çok daha yakınız. Hasta isterse, hekim açısından da uygunsa 24 saat içinde saç ektirip ülkesine dönebilir. Tüm bu etkenler o coğrafyada bizi saç ektirme alanında en çok tercih edilen ülke yapıyor.”

GEÇEN YIL 412 BİN HASTA GELDİ!

Geçen yıl Türkiye’ye sağlık için gelen turist sayısı 412 bin. Bu yılın ilk 6 ayında ise bu rakam 200 bine yaklaşmış durumda. Hedef 500 bin. Sağlık turizminden yılda 1 buçuk milyar dolara yakın bir kazanç elde ediyoruz. Hedef, 2023’te bu rakamı 10 milyar dolara çıkarmak.

TÜRKİYE’YE EN ÇOK HANGİ ÜLKEDEN HASTA GELİYOR?

2018’in ilk 6 ayı itibarıyla Türkiye’yi sağlık turizmi için en çok tercih eden 10 ülke sıralaması şöyle: 1- Azerbaycan 2- Irak 3- Almanya 4- Gürcistan 5- Libya 6- Afganistan 7- Türkmenistan 8- Özbekistan 9- Rusya 10- Suriye. Sağlık turizmi için en çok ziyaret edilen ilk üç şehir ise İstanbul, Ankara ve Antalya.

DERİ VE ZÜHREVİ HASTALIKLAR İLK SIRADA!

Peki yabancılar Türkiye’ye en çok hangi sağlık sorunu için geliyor. Bu yılın ilk 6 aylık verilerine göre sıralama şöyle: 1- Deri ve Zührevi hastalıklar 2- Göz Hastalıkları 3- Kadın Hastalıkları ve Doğum 4- Onkoloji 5- İç Hastalıkları 6- Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi 7- Ortopedi ve Travmatoloji 8- Genel Cerrahi 9- Kardiyoloji 10- Kulak Burun Boğaz hastalıkları.

https://www.posta.com.tr/yazarlar/candas-tolga-isik/hem-cok-iyiyiz-hem-de-cok-ucuz-2065452

Sağlık turizmine kapı açıldı

Sağlık Bakanlığı, sağlık turizmi projelerinde son aşamaya geldi. Bakanlık, bugüne kadar, sağlık turizmi kapsamında turistlere hizmet vermesi planlanan bin 700 hastanede kalite değerlendirmesi yaptı.

HEDEF 10 MİLYAR DOLAR

Dünyada her yıl yaklaşık 60 milyondan fazla kişi sağlık turizmi kapsamında seyahat ediyor. 100 milyar dolara yakın bir paranın harcandığı dünya sağlık turizmi alanında Türkiye yaptığı altyapı yatırımlarıyla aslan payını almak için çalışmalarına devam ediyor. Türkiye’nin 2023 hedefi ise bu alanda bir buçuk milyon turist ve 10 milyar dolar gelir elde etmeyi planlıyor.

https://www.yenisafak.com/ekonomi/saglik-turizmine-kapi-acildi-3411095

Sağlıklı yaşlanmak isteyen Rusların Türkiye’ye getirilmesi hedefleniyor

Termal Sağlık ve Turizm Derneğinin (TESTUD) öncülüğünde Denizli‘ye gelen Rus tur operatörleri aracılığıyla kentin uluslararası standarttaki termal tesislerinin tanıtılması ve özellikle sağlıklı yaşlanmak isteyen Rus turistlerin Türkiye’yi tercih etmesinin sağlanması hedefleniyor.

‘TÜRKİYE’NİN TERMAL SAĞLIK YÜZÜNÜ RUSYA’DA TANITACAĞIZ’

Rus tur operatör firması yetkilisi Galina Tereshcenko da gezdikleri termal tesisleri beğendiklerini ifade etti.

Rusya’ya döndüklerinde Türkiye’nin tüm güzelliklerini aktaracaklarını kaydeden Tereshcenko, “Sağlıklı yaşlanmak için Türkiye’ye gelmek istiyoruz. Şu anki amacımız Türkiye’deki termal tesisleri tanıtmak. Sağlıklı bir şekilde tedavi olmak için bu termal tesisler çok uygun. Yaşlılarımız da buraya gelmek isteyecektir. Denizli’deki termal suya hayran kaldık. Türkiye’nin termal sağlık yüzünü Rusya’da tanıtacağız” şeklinde konuştu.

Ukrayna’da sağlık turizmi için ilk tercih Türkiye

Tedavi için yurtdışını tercih ediyorlar

Kısa bir süre önce art arda Kiev’de gerçekleştirilen UITT Turizm Fuarı, workshop etkinliği ve Ukrayna-Türkiye Karma Komisyonu toplantısı sonrasında TÜROB bu pazarla ilgili bir araştırma raporu hazırladı. Raporda, halen olumsuz etkileri süren Çernobil felaketinden etkilenenlerin de tedavi amaçlı olarak Türkiye’ye geldiğine dikkat çekildi. Raporda görüşlerine yer verilen TÜROB Başkanı Timur Bayındır, Ukraynalı hastaların Türkiye’yi en çok kanser teşhisi ve tedavisi, ortopedi hastalıklarının tedavisi ve Da Vinci Robot yöntemiyle tedavi için ziyaret ettiğine işaret etti. Bayındır, şunları söyledi: “Uluslararası Sağlık Turizmi Doktorları Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre; Ukrayna’da kanser hastalarının yüzde 40’ı, nörolojik hastaların yüzde 10’u, ortopedik hastaların yüzde 6’sı, teşhis arayan hastaların yüzde 8’i, kemik iliği nakli yaptırması gerekenlerin yüzde 6’sı tedavi için yurt dışına gidiyor. Bunun yanında oftalmoloji, üroloji, solunum sistemi, kulak burun boğaz hastalıklarının tedavisi ve estetik cerrahi için de yurt dışında tedavi tercih ediliyor.”

http://www.turkiyeturizm.com/ukraynada-saglik-turizmi-icin-ilk-tercih-turkiye-57084h.htm