Ana Sayfa Hukuk&Etik Opr. Dr. Kamil Furtun cinayetinde hastane personeline…

Opr. Dr. Kamil Furtun cinayetinde hastane personeline…

Samsun’da göğüs cerrahı Opr. Dr. Kamil Furtun’un 2015 yılında görev yaptığı hastanede silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili, hastanede görevli 11 personel hakkında, ’görevi kötüye kullandıkları’ iddiasıyla dava açıldı. Dr. Funda Neslihan Furtun, eşini öldüren İsmail Koyun’un görevli gibi hastaneye rahatça girip çıktığını belirterek, “Mahkeme sırasında oranın güvenlik zafiyeti olduğu, bu kişinin çalışmadığı halde orada insanlara korku ve tehdit unsuru oluşturduğunu çeşitli kişilerin ifadelerinde yargılama sürecinde öğrendik. Bir ihmal olduğu ortadaydı” dedi.

BİLİRKİŞİ RAPORU SONUCUNDA İDİDANAME HAZIRLANDI

Konuyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla 18 Ocak 2017 tarihinde bilirkişi raporu hazırlandı. Bu rapor doğrultusunda, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen 07 Şubat’ta hazırlanan iddianamede, başhekim T.K., hastane müdürü M.Y., müdür yardımcısı M.A., müdür yardımcısı N.G., müdür yardımcısı Y.E., başhekim yardımcısı Uzm. Dr. E.B., iş sağlığı ve güvenliği kurulu üyesi olmaları nedeniyle Opr. Dr. Ö.S.B., sağlık bakım hizmetleri müdürü A.K., tıbbi sekreter S.T., teknisyen H.T., sosyal çalışmacı F.S. hakkında ’görevi kötüye kullanmak’ suçundan dava açılmasına karar verildi. 11 şüphelinin Opr. Dr. Kamil Furtun’un, öldürülmesi olayında, görevlerinin gereklerini yapmakta ’ihmal veya gecikme’ gösterdikleri iddia edilerek kamu davası açılmaya yeter şüphe olduğu belirtildi. Samsun 6’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşmasının Eylül ayında yapılacağı bildirildi.

’GÜVENLİK ZAFİYETİNİ YARGILAMA SIRASINDA ÖĞRENDİK’

Dr. Funda Neslihan Furtun, eşinin ölümünün ardından ağır ceza mahkemesindeki dava sonuçlanıp, katilin ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası aldığını, yakın bir süre önce de kararın Yargıtay tarafından onandığını belirterek, “Çok şükür o konuda bir sıkıntımız kalmadı. Ama mahkeme sırasında oranın güvenlik zafiyeti olduğu, bu kişinin çalışmadığı halde orada insanlara korku ve tehdit unsuru oluşturduğunu çeşitli kişilerin ifadelerinde biz de yargılama sürecinde öğrendik. Aşikar bir ihmal olduğu ortadaydı. Bu nedenle ihmal için biz savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Ama Devlet Memurları Kanunu’na tabi oldukları için çalışanlar, bir idari süreç başlaması gerekti. Bu süreç çok uzun sürdü. İtirazlar yapıldı. Ama sonuç olarak bugün geldiğimiz noktada iddianame hazırlandı ve dava açıldı” dedi.

 

tamamı için kaynağa bakınız