Ana Sayfa İlaç Merck’te Gelişim Haftası

Merck’te Gelişim Haftası

Merck, 14-17 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen “Bölgesel Gelişim Haftası”nda çalışanlarının iş ve yaşam kalitesini yükseltmek için gelişim odaklı konferanslar ve çeşitli etkinlikler düzenledi. Merck Türkiye Genel Müdürü Şehram Zayer çalışanlarla kendi kariyer öyküsünü paylaşırken, Türkiye’de uygulanacak iki İnsan Kaynakları projesi de tanıtıldı.

Merck tarafından 14-17 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Kişisel Gelişim Haftası başta Türkiye olmak üzere bölgedeki tüm ülkelerin katılımıyla Bölge Liderleri tarafından yapılan bir video konferansla açıldı. Gerek bölgesel gerekse lokal aktivitelere yer verilen Gelişim Haftası boyunca tüm çalışanların katılımına açık online ve sınıf etkinlikleri katılımcıların yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi.

Avrupa, Türkiye ve Orta Doğu’da üç yıldır “En İyi İşveren” seçilen Merck Türkiye’nin Genel Müdürü Şehram Zayer de “Gelişim Haftası”nda çalışanlarla kendi kariyer öyküsünü paylaştı. “Gelişim Haftası” lokal etkinlikleri kapsamında Karma Mentörlük Programı ve Merck Liderlik Davranışları konulu iki İnsan Kaynakları projesinin de lansmanı gerçekleşti.

Karma Mentörlük Programı Ocak’ta başlıyor

Çalışanlarının kişisel öğrenme ve gelişim hedeflerini destekleyen ve bu amaçla sağlam temelli ve gelişim odaklı çözümler sunan Merck Türkiye’de Ocak 2020’de başlayacak olan “Karma Mentörlük Programı”; farklı fonksiyonlardan liderlerin farklı fonksiyonlardaki çalışanlarla bilgi, beceri, tecrübe, ve yetkinliklerin paylaşıldığı bir platform sunuyor. Merck sağladığı bu yeni platformla da çalışanların gelişimini ve bağlılığını arttırmayı amaçlıyor. Programa mentör veya menti olarak katılmak isteyen çalışanlar, 30 Kasım’a kadar İnsan Kaynakları Departmanı’na başvuru yapabilecekler. Merck Türkiye’nin Karma Mentörlük” pilot programı uygulaması, Nisan 2019’da 5 mentör ve 5 metni ile başlamıştı.

Merck Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Gaye Mescioğlu programla ilgili: “Harvard Business Review 2015 verilerine göre, Mentörlük programına katılan çalışanların yüzde 84’ü görevlerinde daha hızlı yetkinlik kazanmış olduklarını söylüyor, yine %84’ü mentörlerinin yardımı sayesinde pahalıya mal olan hatalar yapmanın önüne geçtiklerini ve %69’u da daha iyi kararlar aldıklarını belirtiyor. Bugüne kadar ihtiyaç bazlı yaptığımız mentorluk-mentilik çalışmalarını yapılandırılmış bir program çatısı altında çalışanlarımıza sunacak olmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Geleceğe odaklanan güçlü liderler

Güçlü, başarılı, sorumluluk alan, cesur liderler yetiştirmek amacıyla başlatılan ve spesifik prensipler etrafında şekillenen “Merck Liderlik Davranışları” programı da Gelişim Haftası etkinlikleri kapsamında çalışanlara tanıtıldı. Merck Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şehram Zayer stratejik liderliğin önemine dikkat çekerek “ Liderlerin günümüz iş dünyasının değişen şartlarını ve ihtiyaçlarını iyi bilmesi gerekir. Bilinçli kararlar veren, bu kararların sorumluluğunu üstlenen, ekibiyle ortak hedefler doğrultusunda iletişim kuran liderlere ihtiyaç var. Merck olarak, yetkilendiren, iş birliği yapan, daha iyisi için tartışma zemini yaratan ve ilham veren yöneticileri ekiplerimizde görmek istiyoruz” dedi.Sn.Zayer, sözlerini “Merck Türkiye’de son 3 yılda, başta Almanya, ABD, Afrika ve Avrupa ülkeleri olmak üzere 9 yurtdışı atama ve gelişim odaklı 6 kısa süreli görevlendime gerçekleştirdik. Bu, Merck’in gerekli bilgi ve yetkinliklere ulaşan ve kariyer planlarını bu şekilde yapan çalışanlarımızı geliştirmek konusundaki kararlılığının açık bir göstergesidir.” şeklinde tamamladı.

Öğrenme ve gelişim fırsatları konuşuldu

Bölgesel Merck Gelişim Haftası’ndaki etkinliklerde, liderlik modelleri, ekip çalışması, bilinçsiz önyargılarımızı alamak gibi farklı düzeyde eğitimler gerçekleştirildi. Video konferanslarla, kıtalararası bağlantı da yapabilen katılımcılar daha önceden içeriğine göre kayıt yaptırdıkları online eğitimlere katıldılar. Bu eğitimlerde, “Çok kültürlü ortamda çalışmak”, “Geri Bildirim Kültürü”, “Liderlik Davranışları” ve “Finansçı olmayanlar için finans” gibi farklı başlıklar ele alındı. Çalışanların ihtiyaçlarına göre talepte bulunarak katılabildikleri e-eğitim (e-learning) modülleri de gerçekleştirildi. Öğrenme & gelişim fırsatları ve araçları hakkındaki bilgiler güncellendi. Çeşitlilik ve geribildirim kültürü gibi önemli kavramların değeri vurgulandı. Liderlikte Kadın konusuna son derece önem veren Merck, Bölgesel Gelişim Haftası boyunca farklı ülke ve kültürlerdeki kadın liderlerin başarı hikayesi sunumlarına da etkinlikler arasında yer verdi.

Gelişim haftasının en çok ilgi gören etkinliklerinden birisi de online yarışmalar oldu. Farklı ülkelerden Merck çalışanlarının özel bir App uygulaması kullanarak katıldıkları yarışmalarda kazananlara motivasyon ödülleri verildi.

Merck, bu gelişim haftasıyla çalışanlarını geliştirmek ve değişen iş dünyasında ihtiyaç duyulan bilgi ve yetkinliklere kavuşturmak için kararlılı olduğunu ve etkin adımlar attığını bir kez daha ortaya koydu.