Ana Sayfa İlaç Oral Antiviral Molnupiravir, İn Vitro Çalışmalarında Omicron Varyantına Karşı Etkinlik Gösterdi

Oral Antiviral Molnupiravir, İn Vitro Çalışmalarında Omicron Varyantına Karşı Etkinlik Gösterdi

Molnupiravir, hafif ila orta şiddette COVID-19’lu yetişkinler için önemli bir tedavi seçeneği sunuyor.

Merck and Ridgeback’s Molnupiravir, an Investigational Oral Antiviral COVID-19 Medicine, Demonstrated Activity Against Omicron Variant in In Vitro Studies

In vitro çalışmalar, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Polonya, Hollanda ve Amerika Birleşik Devletleri dahil olmak üzere altı ülkedeki kurumlardan araştırmacılar tarafından bağımsız olarak yürütülmüştür. 

Omicron dahil olmak üzere endişe verici SARS-CoV-2 varyantlarına karşı antiviral aktivitesini değerlendirmek için yerleşik hücre bazlı tahlilleri kullandı. Molnupiravir, klinik çalışmalarda Omicron’a karşı henüz çalışılmamıştır.

Ridgeback CEO’su Wendy Holman, “Hareket mekanizmasına göre bu ilacın Omicron varyantı da dahil olmak üzere birçok varyanta karşı etkili olduğu tespit edildi. Geliştirilen ilaç, Covid-19’la mücadelede önemli bir araç olmaya devam edecek”

Merck & Ridgeback Bio.  işbirliği içinde molnupiravir geliştirmektedir ve Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Japonya dahil olmak üzere 10’dan fazla ülkede kullanım için yetkilendirilmiştir.

Araştırma aşamasında olan Molnupiravir (MK-4482), SARS-CoV-2 replikasyonunu inhibe eden ve oral yoldan uygulanan bir nükleozid analoğudur.