Ana Sayfa Duyurular&Mevzuat Okul Öncesi ve Okul Dönemi Aşıları Kamuoyu Duyurusu

Okul Öncesi ve Okul Dönemi Aşıları Kamuoyu Duyurusu

Bu günlerde basına yansıyan, okul çağı çocukluk dönemi aşılarının aile hekimlerine devredilecegi yönünde haberler üzerine, komisyonlarımızla, derneklerimizle istişare halinde bulunarak sahadan gelen görüşleri değerlendirmeye gayret gösteriyoruz.
AHEF olarak, aşılar konusunda hassasız ancak aynı hassasiyetimiz; bize yüklenen ve angarya olan raporlar konusunda da, aile sağlığı çalışanı açığında da, yönetmeligimizde bulunan üç birime aile sağlığı çalışanı istihdamı konusunda da var. Ne yazık ki, üç birime ek personel yönetmelik maddesi dört yıldır uygulanmamaktadır.

AHEF olarak, muhataplarımıza sesleniyor, hassasiyetlerimizin bir an önce gündeme alınmasını, hızlıca çözüme kavuşmasını ve aşı konusunda vatandaş sorumluluğunun verilmesini istediğimizi bir kez daha belirtiyoruz.

Toplum sağlığı merkezlerinin artık işlevsiz olduğunu, bu kurumdaki yardımcı sağlık çalışanı kadrosunun aile hekimliklerinde boş birimlere verilmesi gerektiğini dün olduğu gibi bugünde savunuyoruz.Basın üzerinden haber yapımı ile saha gerçeklerinden kaçınılamaz.

Sahada, uygulamada tüm sorunları her platformda söylemeye, hak aramaya, yanlış gördüğümüzü çekinmeden, suya sabuna dokunarak dile getirmeye devam edeceğiz.Var olan sorunlar çözüme ulaşmadan, kaosa neden olabilecek yeni adımlar atılmamalıdır.

AHEF’in görüşünün alınmadığı ve onaylanmadığı hiçbir yeni normali, düzenlemeyi doğru bulmuyor, aile hekimliği camiasına karşı bitmeyen angarya ve zorlamanın sona ermesini ümit ediyoruz. Bu zorlamalar karşısında, gerekli girişimleri yapacağımızın bilinmesini isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
AHEF YÖNETİM KURULU