Ana Sayfa Biyoteknoloji GSK -immatics ile kanser hücresi tedavisine başlıyor

GSK -immatics ile kanser hücresi tedavisine başlıyor

Kanser biyoteknolojisi şirketi Immatics, T hücresi tabanlı teknolojisi etrafında  yeni tedaviler geliştirmek için GlaxoSmithKline ile işbirliği başlattı.

Başlangıçta, Immatics teknolojisine dayanan allojenik “hazır” terapiler ekleme seçeneğiyle – hastanın kendi hücrelerinden türetilen otolog tedaviler geliştirecekler.

Immatics,  ilk iki ilaç için yaklaşık 45 milyon avro, (50 milyon dolar)alacak ve her bir ürün için 550 milyon doların üzerinde geliştirme, düzenleme , ilerleme için ek telif hakkı ödemeleri alabilecek.

GSK’nın işbirliğine dahil edilecek ek hedef programlar seçme seçeneği var.

Immatics, klinik bir adayın belirlenmesine kadar TCR Terapötiklerinin geliştirilmesi ve validasyonundan birincil sorumluluğa sahip olacak.

GSK, Immatics’in GSK’nın talebi üzerine insanda ilk klinik araştırmanın yürütülmesi de dahil olmak üzere bir veya daha fazla TCR Terapötikini birlikte geliştirme olasılığı ile TCR Terapötiklerinin dünya çapında daha fazla geliştirilmesi, üretimi ve pazarlanması konusunda tek sorumluluk üstlenecek.

GSK’nın  alana  ilgisi devam ediyor.

Geçen yılın başlarında, PARP inhibitör sınıfı kanser ilacı Zejula’yı (niraparib) geliştiren ve pazarlayan kanser biyoteknolojisi şirketi Tesaro için 5.1 milyar dolar ödedi.