Ana Sayfa Manşet 2018 Alzheimer araştırmalarında başarısızlık ve çalışmaları bitirme yılı oldu!

2018 Alzheimer araştırmalarında başarısızlık ve çalışmaları bitirme yılı oldu!

AstraZenaca ve Eli Lilly, Alzheimer tedavisine yönelik ortaklaşa yürüttükleri deneysel ilacın ileri aşama çalışmalarını işe yaramadığı gerekçesiyle durdurmaya karar verdi.

Mayıs ayında Johnson & Johnson, güvenlik endişeleri nedeniyle başka bir BACE inhibitörünün çalışmasını durdurdu. Şubat ayında Merck , bir izleme panosunun hastalığın en erken aşamasında hastalara yardım etmesinin mümkün olmadığı sonucuna varmasının ardından durdurmuştu.

Pfizer Ocak ayında Alzheimer ve Parkinson, dejeneratif beyin bozukluğu için ilaç bulmak için araştırmadan çekildiğini açıkladı, bölümü kapattığını belirtmişti.

ilgili haberimiz:

Pfizer, Alzheimer ve Parkinson Hastalığına Karşı İlaç Araştırmaları Sona Erdi
Amerikan ilaç devi Pfizer, Alzheimer ve Parkinson’s hastalıkları için yaptığı araştırmaları sonlandırma kararı aldığını açıkladı.Yapılan açıklamada sonuçsuz kalan ilaç araştırmaları sırasında milyarlarca doların harcandığı da belirtildi.

Lilly Research Labs başkanı Daniel Skovronsky, “Alzheimer hastalığının karmaşıklığı zamanımızın en zor tıbbi sorunlarından birini oluşturuyor ve bu yıkıcı hastalıktan muzdarip milyonlarca insan için derin bir hayal kırıklığına uğradık” dedi.

https://www.ft.com/content/b07e1f70-6e07-11e8-852d-d8b934ff5ffa

İlaç endüstrisinin tedavi için harcadığı milyarlarca dolar olmasına rağmen, Alzheimer’ın ilerlemesini yavaşlatan hiçbir ilaç yoktur. Başarısızlıklar analistlerin, şirketlerin üzerinde çalıştığı deneysel ilaçların çoğu hakkında karamsar olduğunu belirtti. Liberum Capital Ltd.’den Roger Franklin, çoğu analist gibi AstraZeneca için lanabecestattan gelir elde etmeyeceğini söyledi.