Ana Sayfa Yapay Zeka & Teknoloji “1’inci Biyoinformatik Öğrenme, Eğitim ve Öğretimi Kolokyumu”

“1’inci Biyoinformatik Öğrenme, Eğitim ve Öğretimi Kolokyumu”

Biyoinformatik alanında dünyanın en büyük etkinliklerinden biri olan CoBLET 2022, 11-14 Ekim’de Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Biyoteknoloji Merkezi’nin (YABBE) bulunduğu Beykoz Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek. Hibrit olarak gerçekleştirilen CoBLET 2022’ye yurt içi ve yurt dışından birçok bilim insanı iştirak edecek.

“Biyolojinin çeşitli dalları, ancak özellikle moleküler biyoloji ile bilgisayar teknolojisini ve bununla ilişkili veri işleme aygıtlarını bünyesinde barındıran bilimsel disiplin” olarak tanımlanan biyoinformatik alanında Türkiye’nin ve dünyanın en büyük etkinliklerinden biri olan “1’inci Biyoinformatik Öğrenme, Eğitim ve Öğretimi Kolokyumu” (1st Colloquium on Bioinformatics Learning, Education and Training-CoBLET) 11-14 Ekim tarihleri arasında, merkezi Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Beykoz Yerleşkesi’nde bulunan Yaşam Bilimleri ve Biyoteknoloji Enstitüsü (YABBE) öncülüğünde hibrit olarak gerçekleştirilecek.

BİYOİNFORMATİKTE ROTAYI BELİRLEYECEK

Türkiye’den ve dünyadan biyoinformatik alanında duayen düzeyinde birçok bilim insanının iştirak edeceği CoBLET 2022, “Biyoinformatik Eğitim ve Öğretimi: Rotayı Çizme” ana temasıyla gerçekleştirilecek. Etkinlik, biyoinformatik topluluğu arasında ağ oluşturmayı teşvik etmek amacıyla eğitmenler, araştırmacılar, eğitimciler ve öğrenciler için etkileşimli bir platform olmayı hedefliyor.

ETKİNLİKTE NELER VAR?

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Biyoteknoloji Enstitüsü’nün (YABBE) Beykoz’daki merkezinde ve aynı anda online platformda gerçekleştirilecek olan etkinlikte, biyoinformatik alanında seçkin yerel ve uluslararası aydınlar tarafından açılış konuşmaları, biyoinformatik öğretim programının nasıl geliştirilip öğretileceğine odaklanan seçkin yerel ve uluslararası eğitmenler tarafından yarım günlük eğitim atölyeleri, ISCB RSG-Türkiye tarafından Türkiye’de Biyoinformatik Eğitiminin Dünü, Bugünü ve Geleceği üzerine yerinde interaktif bir oturum gerçekleştirilecek. Ayrıca bu dört günlük süre boyunca devam edecek olan biyoinformatik “eduthon” poster sunumları ve kısa konuşmalar yer alacak. CoBLET 2022’de temel olarak gelişen teknolojiler, pedagojik yöntemler ve yenilikler, endüstriyel hazır olma ve sürdürülebilir gelişim gibi konu başlıkları ele alınacak. Etkinlikte ayrıca, Biyoinformatik Öğrenme, Eğitim ve Öğretimi Küresel Organizasyonu’nun (Global Organisation for Bioinformatics Learning, Education and Training-GOBLET) 11’inci yıllık genel kurulu da gerçekleştirilecek.

YABBE HAKKINDA

Etkinliğin Türkiye’deki ev sahibi olan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Biyoteknoloji Enstitüsü, (YABBE) 2014 yılında eğitim, araştırma ve sağlık hizmeti faaliyetlerine bulunmak ve Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’nin genel misyonu doğrultusunda hizmet vermek amacıyla 2014 yılında kurulmuştur. Temel amacı “tersine beyin göçünü sağlamak” olarak açıklanan YABBE, ağırlıklı olarak sağlık, biyoloji ve biyoteknoloji alanlarında çalışma sürdürülen laboratuvarlarında infeksiyöz ajanların genetik, patolojik ve immünolojik özelliklerinin moleküler yöntemlerle çalışılması ve bu ajanlara ilişkin yeni bilgilerin üretilmesi hedeflenmekte, sağlık ve biyoloji alanında ülkenin ihtiyaç duyduğu ilaç, diagnostik ürünler, kimyasal ve biyoaktif maddelerin modern moleküler biyoloji yöntemleriyle üretilmesi konularına yoğunlaşılmaktadır.