Ana Sayfa İlaç Sartonet’in filtre validasyonu eğitimi yine yoğun ilgi ve takdirle karşılandı

Sartonet’in filtre validasyonu eğitimi yine yoğun ilgi ve takdirle karşılandı

Tecrübelerini paylaşmayı Cumhuriyet’imizin bize verdiği bir görev olarak gören bir anlayışla kurulan Sartonet Bilgi Akademisi’nde verilen eğitimlere ilaç profesyonellerinin yoğun ilgisi devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta(29 Kasım) filtre validasyonu konusunda düzenlenen yeni eğitime katılanların paylaştığı görüşler bu ilginin gerekçelerini gösterir nitelikte.

Assos İlaç Ruhsatlandırma Müdürü Ebru Dedeoğlu: “ Sartonet’in sunduğu her şey bilim dolu. Burada her seferinde bilmediğim yeni şeyler öğreniyorum. Ben işin daha çok regülasyon kısmındayım. Otoritenin isteklerini karşılayabilmek ve insan sağlığı için doğru işler yapabilmek adına bizim için bu eğitimler çok kıymetli ve çok faydalı” dedi.

Regülasyonların talepleri doğrultusunda otoritenin beklentilerinin giderek detaylı hale geldiğini belirten katılımcılar steril ilaç üretiminde filtre seçimi ve validasyonunun bu sürecin önemli parametrelerinden biri olduğunu dile getirdi.

Sanovel İlaç Formülasyon Yöneticisi Nur Pehlivan Akalın: “Sartonet Bilgi Akademisi’ne ilk kez geliyorum. Bu eğitimde regülasyonların filtreyle ilgili talepleri gereklilikleri ile detaylandırılmış olduğu için çok faydalı buldum. FDA ve EU’dan çok güzel alıntılarla tanımlamalar içeriyor. İşin gerekliliklerini, neyi neden yapmamız gerektiğini öğrettikleri ve hatırlattıkları için çok teşekkür ediyorum.”  diye konuştu.

Sartonet Bilgi Akademisi’nde en çok talep gören eğitimlerin başında “İlaç Endüstrisinde Regülasyonlara Göre Ürüne Uygun Doğru Filtre Seçimi ve Filtre Validasyonu” eğitimi geliyor. Likit ilaç üretiminde kullanılan filtrelerin kullanıcı sağlığı için kritik önem arz etmesi nedeniyle otoritenin talep ve soruları her geçen gün daha detaylı hale geliyor.

“Evimize gelmiş gibi hissediyoruz.”

Polifarma İlaç Formülasyon Geliştirme Kıdemli Uzmanı Nilgün Özgür: “Steril ürün çalıştığımız için zaten uzun süredir Sartonet’le beraber çalışıyoruz. Bir aile gibi olduk diyebilirim. Buradaki eğitimlerde de evimize gelmiş gibi hissediyoruz.” dedi.

Sartonet Bilgi Akademisi’nde eğitimlere katılanları memnun eden ve şaşırtan diğer bir konu ise bu eğitimlerde ürün/hizmet tanıtımı yapılmayışı.

Tobio Pharmaceuticals Formülasyon ve Teknoloji Transfer Sorumlusu Cansu Karabulut özellikle bu konuyu vurguladı: “ Elbette ki birçok farklı eğitime katılıyoruz. Ama burada, Sartonet’teki en önemli fark bu eğitimin reklam amaçlı yapılmış bir eğitim olmaması. Bu deneyimi akademik bir bilgi paylaşım atölyesi olarak tanımlayabilirim. Burada eğitimcilerin paylaşımları hem akademik bilgileriyle hem de tecrübeleriyle harmanlandığı için bize aktardıkları bilgiler çok önemli ve kritik oluyor. Bu yüzden sektörden biri olarak herkesin bu akademiye katılmasını öneriyorum.”

Eğitimin sonrasında Sartonet Laboratuvar Müdürü Ali Rahmi Fırat da açıklamalarda bulundu:

“ Takvimimizdeki bir sonraki eğitim yine çok ilgi gören diğer bir konu olan Integrity Test Eğitimi. 20 Aralık’ta ilaç endüstrisinden dostlarımızla Integrity Test için bir arada olacağız. 2023 yılının ilk 6 ayı için ise çok yoğun bir eğitim takvimi planladık. Biz bildiklerimizi paylaşmayı bir görev olarak görüyoruz. Sartonet’te çalışan herkes bu sorumluluğu önceliği olarak benimsemiş durumda. Amacımız mümkün olduğu kadar çok kişiyi burada eğitimlerimizde ağırlamak. Yeni yılla birlikte Avrupa’daki çalışma arkadaşlarımızın da akademimizde eğitimler vereceğini ve eğitimlerimizi ilaç endüstrisinin ihtiyaçlarına göre çeşitlendireceğimizi söylemek isterim. Sartonet Bilgi Akademisi kocaman bir topluluğa dönüşüyor, kişisel olarak ise bunun bir parçası olmak mutluluk ve gurur verici” diye konuştu.

https://www.youtube.com/watch?v=nGSSa26G5G8&feature=youtu.be