Ana Sayfa Manşet Oral Karbon Monoksit Prostat, Pankreas ve Akciğer Kanserlerinde Otofaji Modülasyonunu Artırır

Oral Karbon Monoksit Prostat, Pankreas ve Akciğer Kanserlerinde Otofaji Modülasyonunu Artırır

Oral Carbon Monoxide Enhances Autophagy Modulation in Prostate, Pancreatic, and Lung Cancers

Otofajinin modülasyonu, özellikle de inhibisyonu, geniş bir yelpazedeki kanserleri etkili bir şekilde tedavi etme kapasitesini dönüştürmektedir. Ancak otofaji inhibitörlerinin klinik etkinliği tutarsızdır. Otofaji inhibisyonu ve pozitif onkolojik klinik yanıtla ilişkili klinik ve epidemiyolojik özellikleri tanımlamak için, bilinen bir otofaji inhibitörü olan hidroksiklorokin ile tedavi edilen hastaların retrospektif bir analizi gerçekleştirilir. Sigara içme durumu ile otofajinin hidroksiklorokin ile inhibisyonu arasında doğrudan bir ilişki tespit edilmiştir. 

Bu stratejiyi motive etmek için, farklı klinik kurumlardan ileriye dönük olarak toplanan verileri geriye dönük olarak değerlendirdik; bu, otofaji inhibitörlerinin özellikle aktif sigara içenlerde etkili olduğunu ortaya çıkardı. Sigara içenlerin, sigara içmeyenlere kıyasla kandaki COHb ile ölçülen sistemik CO düzeylerinin yüksek olduğu gösterilmiştir. Daha da önemlisi, sigaradaki diğer yardımcı maddelerin aktif sigara içenlerde otofajiyi teşvik ettiği gösterilmiştir

Kanser hücreleri ile sağlıklı hücreler arasındaki biyolojik farklılıklardan yararlanmanın yollarını aramak, yeni kanser tedavilerinin geliştirilmesinde standart bir yaklaşımdır. Ancak bu, karmaşık kanser biyolojisinin derinlemesine anlaşılmasını ve çoğu zaman beklenmedik bir içgörüyü gerektiren zahmetli bir süreçtir.

Otofaji inhibitörlerinin potansiyeli

Araştırmacılar, onlarca yıldır hücrenin doğal geri dönüşüm sistemi olan otofajinin kanser hücrelerinde sağlıklı hücrelere göre arttığını biliyor ; bu da otofajiyi engellemenin kanser hücrelerini hedeflemenin bir yolu olabileceğini düşündürüyor. Bununla birlikte, otofaji inhibitörlerini test eden neredeyse 20 klinik çalışmanın sonuçları yetersiz kalmıştır.

UI yardımcı doçenti James Byrne, MD, Ph.D. , “Bu klinik çalışmalarda karışık sonuçlar buldular; bazı faydalar vardı, ancak birçok hasta için hiçbir fayda yoktu, bu da araştırmacıları gerçekten çizim tahtasına geri itti ” diyor.

Otofaji inhibisyonunun neden yalnızca bazı zamanlarda işe yaradığına dair bilgi arayan araştırmacılar, daha önceki iki otofaji inhibitörü denemesinde sigara içenlerin sigara içmeyenlere göre daha iyi performans gösterdiğine dair şaşırtıcı bir keşifte bulundular.

“Sigara içenlerin bu denemelerde nasıl performans gösterdiğine baktığımızda, otofaji inhibitörleri alan sigara içenlerin (sigara içmeyen) hastalara kıyasla genel tepkisinde bir artış gördük ve ayrıca hedef lezyon boyutunda oldukça güçlü bir azalma gördük. ” diyor Byrne.

Bu, Byrne ve ekibi için heyecan verici bir bulguydu çünkü sigara içmek aynı zamanda hücrelerde otofajiyi artırabilen bir gaz molekülü olan karbon monoksitin artan seviyeleriyle de ilişkilidir; araştırmacılar, otofaji inhibitörlerinin anti-kanser etkisini artırabileceğini düşünüyor.