Ana Sayfa Biyoteknoloji Nazofarengeal kanser üzerine Sinovac aşısının olumlu etkisi!

Nazofarengeal kanser üzerine Sinovac aşısının olumlu etkisi!

Nazofarengeal kanser üzerine Bonn Üniversitesi’nin katılımıyla beklenmedik sonuç veren klinik çalışma!

Anti-programlanmış hücre ölümü proteini 1 (anti-PD-1) tedavisinin nazofarengeal kanser (NPC) hastalarında etkili olduğu gösterilmiştir;

Annals of Oncology /  Potentially improved response of COVID-19 vaccinated nasopharyngeal cancer patients to combination therapy with anti-PD-1 blockade and chemotherapy

Nazofaringeal kanserli hastalar sıklıkla tümöre karşı bağışıklık sistemlerini harekete geçiren ilaçlarla tedavi edilir. Şimdiye kadar Kovid-19’a karşı aşılamanın kanser tedavisinin başarısını azaltabileceğinden veya ciddi yan etkilere neden olabileceğinden korkuluyordu. Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki Bonn ve Shanxi Üniversiteleri tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma, bu konuda her şeyi açıkça ortaya koyuyor. Araştırmaya göre, kanser ilaçları aslında Çin aşısı SinoVac ile aşılandıktan sonra aşılanmamış hastalara göre daha iyi yanıt verdi. Sonuçlar Annals of Oncology dergisinde “Editöre Mektup” olarak yayınlandı .

Çalışmada 28 Ocak 2021’den başlayarak 35 hastaneden toplam 2134 NPC hastası tarandı ve son kontrol tarihi 25 Haziran 2022 idi.

Analize Çin’in dört bir yanından 23 hastanede tedavi gören 1.500’den fazla hasta katıldı.

Çalışmaya Bonn Üniversitesi ve Üniversite Hastanesi’nin yanı sıra Shanxi Tıp Üniversitesi ve Tongji Tıp Fakültesi de dahil oldu.

Nasopharyngeal cancer is often treated with immunotherapy known as anti-PD-1 therapy, which blocks PD-1 receptors on the surface of immune cells whose job it is to hunt down invaders.

Blocking these receptors frees immune cells to do their bidding, but cancer cells co-opt these receptors to effectively shut down the body’s natural defense systems against tumors.

Since vaccination against COVID-19 stimulates the body’s immune response via these same cell signaling pathways, scientists needed to know how COVID-19 vaccines might interact with this type of cancer treatment due to the similarities between the drugs.