Ana Sayfa Biyoteknoloji mRNA Kanser Aşısı Klinik Araştırmasına FDA’dan Onay

mRNA Kanser Aşısı Klinik Araştırmasına FDA’dan Onay

n24-foto - 1

WestGene, mRNA teknolojisiyle kanser araştırmalarına odaklanan biyoteknoloji şirketi, mRNA terapötik kanser aşısı WGc-043 için FDA’dan Klinik Araştırma İzni (IND) aldı. Bu onay, EB virüsü ile ilişkili mRNA terapötik kanser aşısının dünyadaki ilk onayı olarak tarihe geçti.

mRNA terapötik kanser aşısı ticarileştirildiğinde, ileri Epstein-Barr virüsü pozitif katı tümörleri ve hematolojik maligniteleri tedavi etmek için yeni bir seçenek sunacak. ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), Epstein-Barr virüsüne bağlı mRNA terapötik kanser aşısının ilk onayını verdi .

Biyoteknoloji şirketi WestGene, mRNA aşısı WGc-043 için araştırma amaçlı yeni ilaç (IND) onayını aldı.

WestGene, immünoterapiye FDA’dan verilen bu yetkinin “kanser tedavisinde önemli bir ilerlemeyi temsil ettiğini” belirtti. FDA’nın kararı, ileri düzeyde Epstein-Barr virüsüne bağlı kanserleri olan hastalara başka bir tedavi seçeneğinin verileceği anlamına geliyor.

WestGene’e göre ondan fazla malignite Epstein-Barr virüsüyle “yüksek derecede ilişkilidir”. Bunlar arasında nazofaringeal karsinom (NPC), doğal öldürücü T hücreli lenfoma (NKTL), akciğer kanseri, karaciğer kanseri ve meme kanseri bulunur. Multipl skleroz gibi otoimmün hastalıkların da bu virüsle güçlü bir bağlantısı vardır. Şirket, bu koşulların WGc-043 için potansiyel göstergeler olduğunu da ekledi.

Kanseri tedavi eden aşının vaadi

Biyoteknoloji, mRNA terapötik aşısının kanserde “umut verici etkinliğe, düşük toksisiteye, geniş uygulanabilirliğe, etkili ölçeklenebilirliğe ve maliyet etkinliğine” sahip olduğunu paylaştı .

Örneğin, nazofaringeal karsinom (NPC) ve doğal öldürücü T hücreli lenfomada (NKTL) araştırmacı tarafından başlatılan denemelerin ardından potansiyeli rapor edildi. WestGene, WGc-043’ün “halka açık diğer mRNA terapötik kanser aşılarıyla karşılaştırıldığında üstün güvenlik ve etkinlik” gösterdiğini açıkladı.

mRNA terapötiklerinin geleceği

Şirket, internet sitesinde mRNA aşılarının piyasada ilk kez Kovid-19 salgını sırasında öne çıktığını belirtti. MRNA terapötiklerindeki mevcut zorlukların mRNA dizisi optimizasyonu, hedefleme dağıtım sistemi ve büyük ölçekli üretim ve uzun vadeli depolamayı içerdiğini vurguladı.

WGc-043 terapötik aşısı kanser için endikedir ve mRNA teknolojisini kullanır. Bu nedenle FDA’nın onayı, yakın zamanda yayınlanan bir pazar raporundan elde edilen bulgularla uyumludur . Enjekte edilebilir ilaç dağıtım pazarının büyümesini etkileyen ana faktörlerden ikisinin, teknolojideki ilerlemeler ve kronik hastalıkların daha yaygın olması olduğu bildirildi. Genel olarak rapor, pazarın 2029 yılına kadar 1139,4 milyar dolar değerinde olacağını öngörüyor.