Ana Sayfa Biyoteknoloji Melanom Hastalarının Nükssüz Hayatta Kalması Mümkün mü?

Melanom Hastalarının Nükssüz Hayatta Kalması Mümkün mü?

AACR toplantısında mRNA-4157 için uzun zamandır beklenen kavram kanıtı verilerini açıklandı ve melanom hastaları arasında nükssüz hayatta kalmada istatistiksel olarak anlamlı bir gelişme gösterildi.

Moderna and Merck Announce mRNA-4157 (V940), an Investigational Individualized Neoantigen Therapy, in Combination With pembrolizumab® (pembrolizumab), Demonstrated Superior Recurrence-Free Survival in Patients With High-Risk Stage III/IV Melanoma Following Complete Resection Versus pembrolizumab

Kanser Tedavisinde Umut Veren Gelişme / VOA

Moderna ve Merck tarafından geliştirilen deneysel mRNA aşısı en ölümcül cilt kanseri melanomun neden olduğu ölüm riskini ya da yeniden ortaya çıkma riskini pembrolizumab  etkin maddeli  ilaçla kıyaslanınca yüzde 44 azalttı.

Dr. Ryan Sullivan, gelişmeyi kanser tedavisi açısından bakıldığında dönüm noktası olarak tanımladı.

Sonuçlar Orlando’daki Amerikan Kanser Araştırma Derneği’nin toplantısında sunuldu.

Buna göre Merck’in ürettiği pembrolizumab etkin maddeli ileç ile mRNA teknolojisine dayanan kişiselleştirilmiş kanser aşısı eklendiğinde hastalarda yeniden kanserin ortaya çıkma süresiyle yaşam süresini uzayabiliyor.

Pembrolizumab  bağışıklık sistemini güçlendiren bir ilaç.

Merck/Moderna işbirliği bazı güçlü ilaç firmalarının mRNA aşı teknolojisini kullanarak kanserleri hedef alması için bağışıklık sistemini harekete geçirme çabalarından biri.