Ana Sayfa Etiketler Akdeniz diyeti

Etiket: Akdeniz diyeti

Mutlu Bağırsak Kolon Kanserinden Koruyor

 Liv Hospital Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hakan Yanar kolon kanserinden korunma, tarama ve tedavi yöntemlerini, beslenmenin önemini anlattı.

Alzheimer Hastalığının 10 Erken Belirtisi

Acıbadem Ataşehir Hastanesi Demans ve Davranış Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Neşe Tuncer, Alzheimer hastalığında erken tanı ve tedavinin büyük önem taşıdığı uyarısında bulunarak,

Çok Çeşitli Ve Dengeli Beslenme Besin Alerjisi Gelişimini Önlüyor!

Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Doç. Dr. Serkan Filiz besin çeşitliliğine, hayatın ilk 4-6 ay içinde başlanmasının besin alerjisi gelişimini önleyebileceğine dikkat çekerek, tek tip beslenme yerine çeşitli ve dengeli beslenmenin, ileri yaşlarda astım, alerjik rinit ve besin alerjisi sıklığında azalmaya katkı sunacağını söyledi.

Tüp Bebek Tedavisinde Beslenmenin Önemi

Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Tüp bebek sürecinde yumurta ve spermin kaliteli olması ve transfer sonrası embriyonun rahime tutunması en çok istenen durumlardır.

Bilim İnsanları Uyarıyor Batı Diyeti Alzheimer Hastalığı İçin Risk Faktörü

Bilim adamları Alzheimer hastalığına yakalanma riskimizi neyin artırdığı veya azalttığı hakkında her geçen gün daha fazla şey öğreniyorlarlar. Risk faktörlerinden biri de Batı dünyasında alıştığımız diyet gibi görünüyor.

Covid-19 Enfeksiyonu Kalp Hastalıklarını Artırdı!

Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karabulut “Kalp hastalıkları bütün dünyada pandeminin sürekli hali olarak tanımlanan endemiye dönüşmüştür."

Batı Tipi Beslenme Çocuklarda Astım Sıklığını Artiriyor

Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Doç. Dr. Betül Karaatmaca, buna karşın Akdeniz tipi beslenmenin astımdan koruduğunu vurguladı.

Akdeniz Diyeti Bunama ve Alzheimer Riskini Azaltıyor

Sebzeler, kabuklu yemişler, kepekli tahıllar, deniz ürünleri, meyve, sebze ve zeytinyağı açısından zengin bir diyet, daha yüksek genetik riske sahip kişilerde bile bunama gelişme olasılığını yaklaşık dörtte bir oranında azalttığı kanıtlandı.

Alzheimer’a karşı alınacak yedi basit önlem

Alzheimer, beyindeki sinir hücreleri üzerinde β-Amiloid plaklarının birikmesi ile ortaya çıkan, sebebi henüz bilinmeyen ve yıllar ilerledikçe şiddeti giderek artan, şimdilik kesin tedavisi olmayan bir beyin hastalığıdır....

Beslenmede Neden Akdeniz Diyeti?

Genetik, doğum şekli, yaş, yaşamın sürdürüldüğü coğrafya, antibiyotik kullanımı ve en önemlisi uygulanan diyet, bağırsak mikrobiyotasını değiştiren faktörler arasında yer alıyor. Doğumdan sonra bağırsak...
- Advertisement -