Ana Sayfa Manşet Bağırsak Mikrobiyotasının Solunum Yolu Viral Enfeksiyonunun Ciddiyetini Etkilediğini Buldu

Bağırsak Mikrobiyotasının Solunum Yolu Viral Enfeksiyonunun Ciddiyetini Etkilediğini Buldu

Georgia State Üniversitesi Biyomedikal Bilimler Enstitüsü Translasyonel Antiviral Araştırma Merkezi’nden araştırmacılara göre, bağırsakta bulunan mikrobiyotanın bileşimi, farelerin solunum yolu virüs enfeksiyonlarına ne kadar duyarlı olduğunu ve bu enfeksiyonların şiddetini etkiliyor.

Cell Host & Microbe dergisinde yayınlanan bulgular , bağırsaklarda bulunan bir bakteri türü olan segmentli filamentli bakterilerin, bu bakteriler doğal olarak edinildiğinde veya uygulandığında fareleri influenza virüsü enfeksiyonuna karşı koruduğunu bildirmektedir.

Intestinal microbiota programming of alveolar macrophages influences severity of respiratory viral infection

Enfeksiyona karşı bu koruma aynı zamanda solunum sinsityal virüsüne (RSV) ve COVID-19’a neden olan şiddetli akut solunum sendromu koronavirüs 2’ye (SARS-CoV-2) de uygulandı . Bu korumayı sürdürmek için çalışma, parçalanmış ipliksi bakterilerin, akciğerlerde temelde yerleşik alveolar makrofajlar adı verilen bağışıklık hücrelerine ihtiyaç duyduğunu kaydetti .

Bu çalışmada araştırmacılar, belirli mikrobiyal türlerdeki farklılıkların, solunum yolu virüsü enfeksiyonlarının sonuçlarını nasıl etkileyebileceğini ve daha önce tam olarak tanımlanmayan bir şekilde bunu nasıl etkileyebileceğini araştırdı. Ayrı mikrobiyom farklılıklarına sahip fareler ve yalnızca segmentli filamentli bakterilerin varlığı veya yokluğu açısından farklılık gösteren fareler üzerinde çalıştılar. Akciğerdeki viral titreler enfeksiyondan birkaç gün sonra ölçüldü ve farklı hayvan gruplarının mikrobiyomunun doğasına bağlı olarak önemli ölçüde değişiklik gösterdi. tamamı için kaynağa bknz