Ana Sayfa İlaç AstraZeneca Türkiye, öğrencilerin bilimsel becerilerinin geliştirilmesine katkıda bulunmaya devam ediyor

AstraZeneca Türkiye, öğrencilerin bilimsel becerilerinin geliştirilmesine katkıda bulunmaya devam ediyor

Bilimsel düşünceyi, gelecek nesillere aktarmayı en önemli sorumluluklarından biri olarak gören AstraZeneca Türkiye, ülkemizde Bilim Kahramanları Derneği tarafından yürütülen “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” programı kapsamında geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 5 farklı şehirden 10 takımı destekleyerek öğrencilerin bilimsel süreçlere dâhil olmasına katkıda bulundu.

Bilim Kahramanları Derneği tarafından yürütülen, dünyanın en yaygın bilim programlarından biri olan ve Türkiye’de “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” ismiyle gerçekleştirilen FIRST LEGO League Explore pramına ilk kez geçtiğimiz yıl destek olan AstraZeneca Türkiye, çalışanlarının gönüllü katılımı ve çevrim içi buluşmalar aracılığıyla bu yıl da ilköğretim çağındaki çocukların temel mühendislik ve programlama becerileri kazanmasına katkılarını sürdürdü.

AstraZeneca Türkiye, geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2022 yılında da 5 farklı şehirde, 7 devlet okulu ve 2 Bilim Sanat Merkezi’nden 10 takımı koşulsuz katkıları ile destekledi, 19 öğretmen (koç & danışman) ve 60 öğrencinin bilimsel süreçlere dâhil olmasına katkıda bulundu. 2021 – 2022 sezon teması “CARGO CONNECT: Bir Kargonun Yolculuğunda” olan programda Minik Bilim Kahramanı öğrenciler, kargoların nasıl taşındığı, nasıl ayrıştırıldığı ve teslimat noktalarına nasıl aktarıldığı konularında çalıştı ve sürdürülebilir taşımacılık yollarını keşfederek bu konuda projeler tasarladılar. Dönem sonunda düzenlenen yüz yüze festivallere de katılan gönüllü AstraZeneca Türkiye çalışanları, öğrencilerin edindiği eğlenceli ve öğretici deneyimi izleme fırsatı da buldular.

FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) ve LEGO Education tarafından dünyada 80’den fazla ülkede uygulanan FIRST LEGO League Explore Programı, Türkiye’de “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” adıyla 2014 yılından bu yana düzenleniyor. Program çocukları araştırma ve tasarım yapmaya teşvik eden, rekabetçi olmayan bir STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) programı olmasıyla farklılaşıyor. Programda öğrenciler LEGO parçalarıyla temel mühendislik ve programlama becerilerini öğreniyor.

Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir yaptığı açıklamada, “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor projesini, AstraZeneca Türkiye’nin kıymetli desteği ile ikinci yılında da uygulamaktan çok mutluluk duyuyoruz. Sürdürülebilir bakış açısıyla çalışan gönüllüğünün de dâhil edildiği bu proje ile daha fazla çocuğun STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) çalışmaları ile buluşmasını sağladık. Her sene farklı bir tema kapsamında, takım çalışması ile yenilikçi fikirler üreten çocuklarımız bize umut veriyor. Daha iyi bir gelecek için bilimi öne çıkaran iş birliklerini çok önemsiyorız. Bu hedefimiz doğrultusunda bizin yanımızda olan AstraZeneca Türkiye ekibine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Ecz. Serkan Barış ise şunları söyledi: “Ülkemizin bilim dünyasında daha güçlü bir konuma gelmesinin ve toplumumuzun bilimsel çalışmalara olan ilgisini artırmanın temel yolunun çocuklara bilimsel bilgi ve becerileri sevdirmekten de geçtiğine inanıyoruz.  Bu nedenle AstraZeneca Türkiye olarak temelimizi güçlendiren bilimsel düşünceyi, gelecek nesillere aktarmayı en önemli sorumluluklarımızdan biri olarak görüyoruz. Projede bu yıl da yer almamızı sağlayan Bilim Kahramanları Derneği’ne ve gönüllü olarak projemize destek olan tüm çalışma arkadaşlarımıza ülkemizin geleceğinin inşasına katkıda bulundukları için teşekkür ediyorum.”