Ana Sayfa Manşet İlk karbon nötr kanser ameliyatı

İlk karbon nötr kanser ameliyatı

Cerrahlar, NHS’de belgelenen ilk ‘net sıfır’ operasyonunu tamamladı.

Sustainable surgery: The first ‘net zero’ operation in the NHS

West Midlands’daki sağlık görevlileri, NHS genelinde uygulanacak net sıfır prosedürleri hakkında öğrenilen derslerle karbon nötr bir kanser operasyonu gerçekleştirdiler.

Birleşik Krallık Ulusal Sağlık Servisi (NHS), ülkenin toplam CO2 emisyonlarının yaklaşık yüzde 6’sını hastaneler oluşturuyor!

Solihull Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyon, ekibin normal uygulamasında birkaç değişiklik getirdi. Bu ilk net sıfır operasyonu, Birmingham Üniversitesi’nden Dr Dmitri Nepogodiev liderliğindeki uzmanlar tarafından bu görev için özel olarak geliştirilmiş bir karbon çıktı hesaplayıcısını kullanarak kanıta dayalı yaklaşımları ve belgeleri birleştirdiler.

UHB Danışman Cerrah ve Birmingham Üniversitesi’nde Kıdemli Öğretim Görevlisi Aneel Bhangu şunları söyledi: “Ameliyathaneler kaynak yoğun ortamlardır ve karbon üretiminin %25’ine katkıda bulunur. Sağlık hizmetlerinin çevre dostu olmasını sağlamak hastalar ve topluluklar için önemlidir. Bu önlemler, karmaşık ekipler arasında davranış ve bakım yollarında değişiklik yapılmasını gerektirir. Şimdi, NHS’nin tamamında daha geniş bir etki yaratmak için Birleşik Krallık’taki meslektaşlarımızla birlikte çalışmayı umuyoruz.”

Anestezi uzmanı Dr Catriona Frankling, hastanın ameliyatı sırasında geleneksel gaz kullanmak yerine damarlarına bir sıvı enjekte edilerek onları uyuşturulduğunu söyledi. Hastayı uykuda tutmanın bir yolu anestezik gazlar kullanmaktır ve şimdi bunlar sera gazlarıdır ve onları kullandığımızda hasta onları solur, solur ve atmosfere verilir ve orada küresel ısınmaya neden olabilir.”

Ameliyat sırasında genel anestezi altında yapılan ve göbek deliğinden ince bir teleskopun karın içine sokularak karın içi organlarının görüntülenmesi için yapılan Laparoskopik işlemlerden kaynaklanan emisyonların yüzde 80 oranında azaltıldığı belirtilirken, kullanılan enerji iki cerrahın bisiklet çevirmesinden karşılandı.