Ana Sayfa Manşet Etkin Madde Tedarikçi Değerlendirmeleri İlaç Sektöründe Kritik Önemde

Etkin Madde Tedarikçi Değerlendirmeleri İlaç Sektöründe Kritik Önemde

Gülcan Benzer

W– Sayın Gülcan Benzer  sizi tanıyabilir miyiz ?

G.B.–  Berlin’de doğdum büyüdüm, akabinde öğrenimime Türkiye’de devam ettim.1998 yılında Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Almanca Kimya Bölümünü tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümünde yüksek lisansıma devam ederken 2000 yılında Hexal A.G. kuruluşu olan İlsan İltaş İlaç’ta kariyer hayatıma başlamış oldum. İlaç sektöründe 21 yıl süre ile Ar-Ge, Kalite Kontrol-Stabilite, CMC Ruhsat Uyum ve son olarak ta Kalite Güvence bölümlerinde yöneticilik yaptım. İlaç yaşam döngüsünün neredeyse  tamamında yer aldım. Tabi bununla da yetinmedim, bu süreçte arkadaşlarımın kişisel gelişimine katkı sağlamak üzere Mentorluk yaptım, yurt dışında dört farklı ülkede de başta Stabilite çalışmaları olmak üzere, Ruhsatlandırma ve Denetimle ilgili seminerler verdim. 2021 yılı başında kurumsal çalışmamı sonlandırdım ve kariyerime Danışman/Eğitmen olarak devam etmeye kadar verdim.  Evli ve iki çocuk sahibi bir Anneyim.

W  –   Önemli  tecrübeleriniz  ışığında   ilaç sanayisinin mevcut durumunu değerlendirebilir misiniz ?

G.B –  Bana göre İlaç sanayindeki olumsuz gelişme, kur ve piyasalar nedeniyle fazlaca bütçe kısıtına gitmek zorunda olmalarıdır. Bunu yaparken de genelde eğitim bütçesi kısıtlanır. Eskiden yurt dışında bir çok eğitime/konferansa katılarak İlaçla ilgili uluslararası arenada neler yapılıyor öğrenme ve tecrübe kazanma şansı olurdu. Maalesef şuan Türkiye’deki eğitimlere bile bütçe ayırmakta zorlanılıyor. Bu da büyük sorumluluklar üstlenmeye hazır , geleceğin yöneticisi olacak  genç arkadaşlarımızın kendini geliştirmesine engel oluyor. Diğer bir konu da şirketlerin ve  kişilerin  kendilerini yenilememeleri, değişime direnmeleridir oysa dünyada her şey  hızla değişiyor.

W –  İlave neler yapılmalı, ne önerirsiniz ?

G.B. – Tecrübe azimle, süreyle ve dedike bir eğitimle kazanılır. Bir şeyler zamanında yetişmiyorsa, hep bir bahane bulunuyorsa, bilin ki orada “değişim ve/veya iyileştirme” yapılması gereken alanlar vardır. Profesyonel destek alınarak bu noktalarda iyileşme sağlanırsa, sürdürülebilir bir başarıya ulaşılabilir.  Bunca yıllık profesyonel çalışma hayatımda, defalarca bölüm ve ekip değişikliği yaptım. Bunu denemeyenlerin neler kaybettiğini de gördüm, deneyenlerin neler kazandığını da. “Değişime direnç en büyük engelimizdir”.  Birden fazla kuşağın bir arada sinerji oluşturarak başarıya ulaşmaları ancak değişimle, eğitimle mümkün olabilir. Kurumlar, profesyonel eğitimlerle ve kişisel mentorluklarla ekiplerini desteklerlerse, ortaya  başarılı ekipler ve sonuçlar çıkar.

W- Çalışmalarınız  hakkında  bilgi alabilir miyiz. Firmalarımıza  hangi alanlarda  katkı  sunuyorsunuz ?

G.B. –   Şuan Digi-Pharma Danışmanlık bünyesinde İlaç Sektörüne Danışmanlık hizmeti veriyorum. Bunu yaparken bir yandan 21 yıllık profesyonel  tecrübemi  çeşitli seminerler vererek sektör çalışanlarıyla paylaşıyorum.  Diğer yandan gerek laboratuvar süreçlerini iyileştirmek, gerek GMP açısından denetimlere hazırlanmak gibi konularda ilaç firmalarına teknik danışmanlık yaparak Türk İlaç Sektörüne hizmet vermeye devam ediyorum.

W- Önümüzdeki  dönemde bunlara ilaveten   eğitim faaliyetleriniz  olacak mı , bu konuda bilgi alabilir miyiz ?

G.B. – Elbette. Sektörü ve dünyayı ancak bildiklerimizi çalışma arkadaşlarımızla ve/veya sevdiklerimizle/çocuklarımızla paylaşarak güzelleştirebiliriz. Kasım 2021 de çok faydalı bir eğitimle başlıyorum. Türkiye’de son yıllarda  değinilmeyen, sektörde önemli  boşluğu olan   ve şirketlerde alanda tecrübe eksiği olduğuna inandığım bir konu

Uygulamalı DMF inceleme ve Alternatif Etkin Madde Tedarikçi Değerlendirme Süreci”.

İsimli  eğitim  tarafımdan  Kasım ayı  sonunda verilecektir. Bu eğitim sektörde alanındaki  ilk eğitim olacaktır. Eğitimin duyurularını  ve içeriğini www.digi-pharma.com ‘dan takip  edebilirsiniz.

W – Sayın Gülcan Benzer  değerli çalışmalarınız  ve paylaşımlarınız için teşekkür  eder faaliyetlerinizde başarılar  dileriz.