Ana Sayfa Ekonomi 2006 yılında ilk defa akredite olan Bayındır Söğütözü Hastanesi

2006 yılında ilk defa akredite olan Bayındır Söğütözü Hastanesi

Türk sağlık sektöründe 29 yılı geride bırakan Türkiye İş Bankası grup şirketlerinden Bayındır Sağlık Grubu, sistemli, gönüllü, samimi, içselleştirilmiş, ortak akla dayalı çalışma tarzı ile kalite yolculuğuna devam ediyor.

Küresel ölçekte tanınan ve kabul gören bağımsız akreditasyon kuruluşu Joint Commission International (JCI) tarafından, 2006 yılında ilk defa akredite olan Bayındır Söğütözü Hastanesi ve Bayındır Kavaklıdere Hastanesi, kaliteli sağlık hizmetlerini sürdürerek altıncı kez akredite olmaya hak kazandı.

Kalite kültürüne, hasta güvenliğine ve tıbbi etik değerlere verdiği önemi, ulusal ve uluslararası denetimler ile de pekiştiren Bayındır Sağlık Grubu kalite yolculuğunu sürdürüyor.
Bayındır Söğütözü Hastanesi ve Bayındır Kavaklıdere Hastanesi ile 2006’da Joint Commission International (JCI) tarafından, Türkiye’de iki hastanesine birden akreditasyon belgesi alan ilk kuruluş olan Bayındır Sağlık Grubu, bir kez daha JCI (Joint Commission International) denetimini başarı ile tamamlayarak altıncı kez akredite edildi.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bayındır Sağlık Grubu Genel Müdürü Sezai Sevgin, “Tıbbi etik ve kalite olmazsa olmaz önceliğimiz… Hem Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite Standartları hem de uluslararası bağımsız akreditasyon kuruluşu JCI tarafından gerçekleştirilen denetimlerle kalite uygulamalarımızın belgelenmesinden mutluluk duymaktayız. Kalite yolculuğumuzu başarı ile sürdürmekte olmamızın altında stratejisi ve uygulama esasları belirlenmiş, sistemli, gönüllü, samimi, kolektif, içselleştirilmiş ve ortak akla dayalı çalışma tarzımız bulunmakta. Bu tarzı yansıtan tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyorum ve hepsi ile gurur duyuyorum” diye konuştu.
Bayındır Sağlık Grubu Genel Müdür Yardımcısı, Tıbbi Hizmetler Direktörü ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Oğuz Okan Karaeminoğulları ise JCI denetimlerinde göz önüne alınan parametrelere değinerek, “Hastanelerimiz, JCI akreditasyon standartlarının 7’nci edisyonunda bulunan 13 bölüm, 281 ana standart, 1186 ölçülebilir element ile denetlenerek 6’ncı kez akredite olmaya hak kazanmıştır. Bu başarıya imza attığımız için büyük mutluluk duymaktayız” dedi.
DÜNYA STANDARTLARINDA GÜVENİLİR SAĞLIK HİZMETİ
Hasta bakım kalitesini sürekli geliştiren, hasta ve hasta yakınları ile çalışanların hastane içerisinde karşılaşacağı olası risklerin azaltılması için çalışmalar gerçekleştiren Bayındır Sağlık Grubu, uluslararası kaliteyi, hastalarına ulaştırmaya devam ediyor.
Sağlık sektöründe 29 yılı geride bırakan Bayındır Sağlık Grubu, tıp dünyasındaki pek çok disiplini tek çatı altında buluşturuyor. Tüm dünya tarafından kabul edilen kalite standartlarında güvenilir sağlık hizmeti vermeyi misyon olarak kabul eden Bayındır Sağlık Grubu, sağlık sektöründe oluşturduğu çizgisini sürdürüyor.
ULUSLARARASI ALANDA KABUL GÖREN AKREDİTASYON
Uluslararası alanda kabul gören ve prestijli bağımsız akreditasyon kuruluşu Joint Commission International, belirlenen kalite standartlarına uygun çalışan hastaneleri akredite ediyor. JCI’ın akreditasyon belgesine sahip tüm dünyada 1061 kurum bulunurken, Ülkemizde ise 567 özel hastaneden 46’sı akredite olarak hizmet vermeyi sürdürüyor.
HER ÜÇ YILDA YENİ DENETİMLER
Uluslararası heyet tarafından her üç yılda bir yapılan düzenli denetimlerde tıbbi, idari ve teknik açıdan incelemeler yapılıyor. Beş gün boyunca devam eden denetimler sonucunda gerekli standartlara sahip olan kuruluşlara JCI tarafından reakredite belgesi veriliyor.
Gece gündüz tüm sağlık ekibi ile hasta bakım kalitesini iyileştiren, hem hastalar hem de çalışanlar için güvenli bir ortam sağlayarak riskleri azaltan ve sürekli iyileştirme için tüm gereklilikleri yerine getiren Bayındır Sağlık Grubu izleyen dönemde de bu bakış açısını geliştirerek sürdürecektir.